- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Tarif
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Bu güzel kek tarifi herkesin diline düşecek! Havuçlu Cevizli ve Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 32B
- 220
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet havuç
3 adet yumurta
185 g toz esmer şeker
85 g sıvı yağ
275 g un
10 g kabartma tozu
10 g vanilya
25 g ceviz içi
10-15 g toz tarçın
Nasıl Yapılır?
- 1Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçları soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş havuçların suyunu sıkıp kenara ayırın.
- 2Derin bir kapta yumurta ve esmer şekeri mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
- 3Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpma işlemine devam edin.
- 4Ardından elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- 5Malzemeleri bir kez daha mikserle karıştırıp içerisine havuç, iri kıyılmış ceviz içi ve toz tarçını ilave edin.
- 6Tahta bir kaşıkla son kez karıştırın.
- 7Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışımı kaba alın. Yağlamak için az miktarda sıvı yağını fırça ile kalıbın iç kısmına sürebilirsiniz.
- 8Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kabarma performansı için ilk yarım saat fırın kapağını açmayın.
- 9Fırından aldığınız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için dinlenmeye bırakın. Yeterince soğumadan çıkarmaya çalışılan kekler parçalanabilir.
- 10Soğuyan keki dilimledikten sonra üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Esmer şeker yerine aynı miktarda pekmez koyabilirsiniz.
*Kare veya klasik kek kabı kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?