- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Güveçte Etli Bamya Tarifi
Tarif
Güveçte Etli Bamya Tarifi
Yerken doyma hissinizi unutturacak cinsten harika bir yemek, Güveçte Etli Bamya nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 20B
- 114
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kınalı bamya
1 adet kuru soğan
250 g antrikot
2 adet olgun domates
100 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
20 g domates salçası
2 adet kuru biber, tercihen acı
300 ml su
1/2 adet limon
Nasıl Yapılır?
- 1Bamyaların kafa taraflarını bıçak yardımıyla temizleyip güzelce yıkayın. Dilerseniz su dolu bir kabın içine limon suyu sıkıp bamyaları içine bırakın.
- 2Kuru soğanı brunoise, antrikotu ise kuşbaşı doğrayıp bir kenara alın.
- 3Domateslerin kabuklarını soyup ufak küpler halinde doğrayın.
- 4Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı ısıtmaya başlayın. Kızmaya başlayan yağa doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin.
- 5Soğan ve sarımsaklar biraz kavrulduktan sonra kuşbaşı etleri ilave edin, etler suyunu salıp çekmeye başladığında domates salçasını ekleyip sotelemeye devam edin.
- 6Daha sonra doğranmış domates ve kuru biberleri ilave edip güzelce karıştırın. Üzerine yavaş yavaş 300 ml kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 7Etler biraz yumuşadıktan sonra bu işleme güveçte devam edin.
- 8Toprak güveç kabına bu karışımın ilk önce yarısını alın, ayıklanmış ve yıkanmış bamyaları üzerine ilave edin.
- 9Daha sonra diğer yarısını ekleyin.
- 10Yemeği fırına vermeden önce üzerine yarım limon suyu sıkıp kalan limon kabuğunu üzerinde bırakın ki pişerken tadı yemeğe geçsin.
- 11Kapağını kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saate yakın pişirin. Ardından güvecin kapağını alın, 15 dk. da ağzı açık şekilde pişmeye bırakın.
- 12Pişen güveci kesinlikle karıştırmadan olduğu gibi servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?