- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Bowl/Kase Tarifleri
- Granola Tarifi
Tarif
Granola Tarifi
Tamamen sağlıklı malzemelerle hazırlayabileceğiniz, sabah kahvaltılarına alternatif bir atıştırmalık olan Granola nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Bowl/Kase Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 37B
- 177
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g yulaf ezmesi
100 ml bal
100 ml zeytinyağı
100 g ceviz içi
100 g badem
100 g fındık
100 g kuru dut
100 g kabak çekirdeği içi
100 g Hindistan cevizi
100 g kuru üzüm
Nasıl Yapılır?
- 1Yulaf ezmesi, bal ve zeytinyağı derin bir kabın içinde karıştırılır.
- 2Karışım yağlı kağıtlı fırın tepsisine eşit şekilde yayılır. 12 dk 175 derecede pişirilir.
- 3Ceviz, badem ve fındık eklenir 15 dk daha pişirilir. 5 dakikada bir karıştırılır.
- 4Fırından çıkan granola, yağlı kağıtlı tepsiden derin bir kaba aktarılır.
- 5Kuru dut, kabak çekirdeği, Hindistan cevizi ve kuru üzüm granolaya eklenir.
- 6Granola üzeri açık bir şekilde tamamen soğuyana kadar bekletilir ve servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
10 Dakika
1 Kişilik
Yorumlar (5)
Şefim servis önerileriniz nelerdir acaba ? Mesela, tabakta gronala yanında taze meyveler …. Gronala üzerine bal vs ??
Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi