- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Girit Ezmesi Tarifi
Tarif
Girit Ezmesi Tarifi
Orijinal ve en beğenilen Girit ezme tarifi nasıl yapılır? Girit ezme tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
20 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 105B
- 198
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g rendelenmiş beyaz peynir
150 g tuzsuz lor peyniri
10 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
50 g çekilmiş ceviz içi
25 g çekilmiş çam fıstığı
50 g toz Antep fıstığı
5 g pul biber
5 g kekik ya da kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Beyaz peyniri ve lor peynirini derin bir kap içine alın. Zeytinyağını ve dövülmüş sarımsakları ekleyerek çatal yardımıyla peynirleri ezerek karıştırın.
- 2Çekilmiş ceviz içi, çam fıstığı ve antep fıstığını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak baharatlarını ilave edin.
- 3Biraz daha yumuşak olmasını isterseniz bir miktar daha zeytinyağı ekleyin ve karıştırın.
- 41 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra ister top şeklinde, isterseniz de bir kaşık yardımıyla şekil vererek servis tabağına yerleştirin.
- 5Üzerini cevizlerle süsleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?