- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Gavurdağı Salatası Tarifi
Tarif
Gavurdağı Salatası Tarifi
Gavurdağı, Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde Toros sıradağlarında bir zirvedir. Bu salata da özellikle o yörede yol üstünde bulunan birçok lokantanın favori salatasıdır. Tek tarifi olmamakla birlikte içindeki malzemeler de mevsimsel olarak değişir. Ancak nar ekşisi, ceviz içi ve kuru nane bu salatanın olmazsa olmazıdır. Gavurdağı salatası nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Pişirilmez
Paylaş
- 170B
- 434
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet olgun domates
2 adet salatalık
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1/2 demet taze maydanoz
1/2 demet taze nane
2 tutam kuru nane
5 g sumak
yeteri kadarkaya tuzu
50 g ceviz içi
50 g nar ekşisi
40 g nar taneleri
50 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Tüm malzemeyi güzelce yıkadıktan sonra küp küp doğrayın ve bir kaba alın.
- 2Maydanoz ve taze naneyi ince ince kıyıp baharatlarla birlikte salataya ekleyin.
- 3Güzelce karıştırdıktan sonra salatayı yığma olarak bir salata kasesine yerleştirin.
- 4Üzerine kıyılmış ceviz içi, nar ekşisi, nar taneleri ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
- 5Soğuk olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.9
9 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?