- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Enginarlı Pancarlı Patates Salatası Tarifi
Tarif
Enginarlı Pancarlı Patates Salatası Tarifi
Son derece lezzetli bir o kadar da sağlıklı bir tarifle karşınızdayım. Enginar kalpli, kırmızı pancarlı patates salatası nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Salata Tarifleri
Haşlama
Paylaş
- 16B
- 27
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kırmızı pancar turşusu
500 g patates
80 g taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/4 demet taze fesleğen
5 adet enginar kalbi
10 adet kornişon turşu
7 g tuz
7 g toz karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Patatesleri haşlayın.
- 2Kabuklarını soyup sıcakken püre haline getirin ve içine tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin.
- 3Diğer tarafta maydanoz, fesleğen ve taze soğanı ince ince kıyın.
- 4Patates püresine enginar kalbi ekleyerek bütün malzemeleri yoğurun.
- 5Diğer tarafta kırmızı pancarı robotla irice çekin.
- 6İnce uzun bir kabın içine streç koyup önce kırmızı pancarı yerleştirdikten sonra, üzerine patatesli karışımı ekleyin.
- 7Kalıbı ters çevirerek çıkarın.
- 8Tabağı kornişon turşu ile süsleyin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.