- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Ekşi Kremalı Taze Bakla Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Taze Bakla Tarifi
Baklanın taze ve Pınar Ekşi Kremalı hali.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 13B
- 16
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g taze bakla
1 adet soğan
2 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak (kıyılmış)
2 g tuz
500 ml su
24 g un
1 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş ve derin bir kaseye suyu koyun.
- 2Un ve limon suyunu ekleyip çırpın.
- 3Baklaların iki başını ve yan kılçıklarını kesin. Ayıkladığınız baklaları unlu limonlu suyun içinde bekletin.
- 4Kuru soğanları piyazlık doğrayın.
- 5Zeytinyağını bir tencereye ekleyin.
- 6Kuru soğanları ve sarımsakları 1-2 dakika zeytinyağı ile kavurun.
- 7Baklaları sudan çıkartın, kuru soğanlarla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
- 8Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın, baklaların üzerine; kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- 91 su bardağı kadar unlu ve limonlu suyu, 1 su bardağı da normal su ve kremayı koyup kapağını kapatarak pişirin.
- 10Baklalar iyice piştikten sonra, tencerede ağzı kapalı olarak soğutun. Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.