Kısık Ateş
Tarif

Çömlek (Güveç) Kebabı Tarifi

Çömlek kebabı tarifi: Güveçte etli türlü tarifi nasıl yapılır? Güveçte kebap yapmanın püf noktaları nelerdir? Sebzeli çömlek kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
100 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 37B
  • 77
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuşbaşı kuzu eti
2 adet havuç
2 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet kereviz
1 adet olgun domates
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
10 g tuz
5 g pul biber
5 g kekik
5 g öğütülmüş karabiber
35 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak toprak güveci su dolu bir kabın içinde 15-20 dakika bekletin. Böylelikle pişirme sırasında yemeğinize ekstra su koymanıza gerek kalmayacaktır.
  • 15-20 dakika sonunda sudan alın ve hafif kuruladıktan sonra güvecin iç yüzeyini aroma vermesi için 1 diş sarımsakla güzelce ovalayın.
  • Ardından kuşbaşı kuzu etlerini, iri iri doğranmış tüm sebzeleri çiğ olarak güvecin içine karışık ve gelişi güzel yerleştirin. Her malzemeden sonra az miktarda baharat eklemeyi unutmayın.
  • İçi dolan güvecin en üstüne birkaç parça tereyağı yerleştirdikten sonra kapağını kapatın.
  • Pişerken hava almasını engellemek ve buharı içinde hapsetmek için un ve suyu karıştırarak bir hamur elde edin. Bu hamuru kapağın etrafını mühürlemek için kullanabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 160°C fırında 1.5-2 saat pişmeye bırakın.
  • Pişen güveci dinlendirdikten sonra kapağın çevresindeki hamuru dikkatlice kırarak kapağını açın ve yemeğinizi sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Orta boy toprak güveç kabı kullanabilirsiniz.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Filet Mignon (Fileminyon) Tarifi
3B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Hardallı Patates Püreli Cızbız Köfte Tarifi
14B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Marullu Kuzu Kapama Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
41B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Sinan Doğaç
· 05.03.2021

10/10

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 05.03.2021

🤩👏👍

sudem erdoğan
· 05.03.2021

ÇOK GÜZEL BİR TARİF ELLERİNİZE SAĞLIK ŞEFİM 💓

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 07.03.2021

Çook teşekkür ediyorum 😊

Hayal Gençoğlu
· 20.03.2021

❤️🌹

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 21.03.2021

😊😊 teşekkürler...