- Tarifler
- İçecek Tarifleri
- Sıcak İçecek Tarifleri
- Cappuccino Tarifi
Tarif
Cappuccino Tarifi
Cappuccino, adını 'Capuchin monks' olarak anılan rahiplerin kıyafetlerinden alan ve espresso bazlı bir sütlü kahve çeşidi olarak bilinen bir içecektir. Kökeni ilginç bir hikayeye dayanan Cappuccino, yoğun espresso, süt ve süt köpüğünün harmonik birleşimiyle keyif verici bir içim deneyimi sunar. Peki, lezzetli Cappuccino tarifi nasıl yapılır?
10 Dakika
1 Kişilik
Sıcak İçecek Tarifleri
Demleme
Paylaş
- 58B
- 50
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Portafiltre sepetinize uygun olacak bir şekilde kahvenizi çekin.
- 2Tamper ile ortalama 15 kg ağırlık uygulayarak kahvenizi düzleştirin.
- 3Portafiltreyi espresso makinesine yerleştirerek kullandığınız kahve miktarına uygun demleme ölçüsünü seçin. İşlem 25-30 saniye sürmelidir.
- 4130 ml sütü, buhar çubuğu ile ısıtmak üzere pitcher'a ekleyin.
- 5Buhar çubuğunu kullanarak sütünüzü ortalama 60-65 dereceye kadar ısıtın.
- 6Isıttığınız 130 ml sütü, 25-30 ml espresso'ya ilave edin.
- 7Cappuccino'nuz hazır.
Püf Noktası
*Hazırlanabilmesi için espresso makinesi, buhar çubuğu, pitcher ve kahve öğütücüsü gerekmektedir.
Krema kıvamı; Cappuccino'ya eklenen krema Latte'ye göre daha kalındır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.