- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Brutti ma Buoni Cookie Tarifi
Tarif
Brutti ma Buoni Cookie Tarifi
"Brutti ma Buoni", İtalyanca'da "Çirkin ama Güzel" anlamına gelir. Bu isim, kurabiyelerin dış görünüşünün pek çekici olmamasına rağmen tadının muhteşem olduğunu ifade eder. Bugün, İtalya'nın en ünlü kurabiyelerinden biri olan Brutti ma Buoni’yi dev boyutta hazırlıyoruz 😊 İtalyan mutfağının sıcaklığını ve neşesini evinize getirecek bu kurabiyeler, hafif ve gevrek bir dokuya sahip olmalarıyla tanınırlar ve İtalyan tatlılarının en özgün örneklerindendir. Peki, Brutti ma Buoni Cookie tarifi nasıl yapılır? Haydi gelin, bu eşsiz lezzeti deneyimlemek için sizi İtalyan mutfağının büyüleyici dünyasına davet ediyoruz! 🍪
Paylaş
- 8B
- 40
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
1 tutam tuz
220 g toz şeker
5 ml vanilya özütü
200 g kavrulmuş badem
150 g kavrulmuş fındık
Nasıl Yapılır?
- 1Ön Hazırlık için: Fırını 175°C’ye ısıtın. Benmari için bir tencereye su koyup kaynatın. Kavrulmuş badem ve kavrulmuş fındıkları kabaca doğrayın.
- 2Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını geniş bir karıştırma kabına alın, üzerine bir tutam tuz ekleyin ve mikserle çırpmaya başlayın.
- 3Köpük haline geldiğinde, toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Şeker tamamen karıştıktan sonra vanilya özütünü ekleyin ve karışım pürüzsüz ve parlak bir kıvama (mereng) gelene kadar çırpmaya devam edin.
- 4Karışım tamamen pürüzsüz kıvama (mereng) geldiğinde mikseri durdurun.
- 5Doğranmış badem ve fındıkları mereng karışımına ekleyin. Spatula ile nazikçe katlayarak karıştırın (fold tekniği) ve kuruyemişlerin merengle eşit şekilde karışmasını sağlayın.
- 6Karışımı benmari yöntemiyle (ısıya dayanıklı bir kaseyi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine oturtarak) yaklaşık 15 dakika boyunca spatula ile sürekli karıştırarak pişirin. Bu işlem, karışımın hafifçe koyulaşmasını sağlar. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- 7Soğuyan karışımdan dondurma kaşığı veya yemek kaşığı kullanarak porsiyonlar alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin
- 8Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°C fırında 20-25 dakika boyunca, kurabiyeler altın rengi olana ve içleri tamamen kuruyana kadar pişirin.
- 9Piştikten sonra fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Kurabiyeleri dondurma kaşığı yerine yemek kaşığı ile porsiyonlayarak daha küçük boyutlu kurabiyeler elde edebilirsiniz. Bu durumda pişme süresi biraz daha kısa olacaktır, bu yüzden pişirme süresini dikkatle gözlemleyin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.