Kısık Ateş
Tarif

Boza Tarifi

Geleneksel kış aylarına eşlik eden boza evde nasıl yapılır? Boza tarifi ve püf noktaları nelerdir?
120 Dakika
6-8 Kişilik
İçecek Tarifleri
Tencere
Boza Tarifi
Paylaş
  • 209B
  • 81
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g aşurelik buğday
200 g pirinç
4 litre su
240 g Pınar Yoğurt
Pınar
170 g toz şeker
10 g toz tarçın
100 g taze kavrulmuş sarı leblebi

Nasıl Yapılır?

  • Ayıklanmış aşurelik buğday ve pirinci bol suda yıkayıp süzün.
  • Akşamdan 3 litre su ile ıslatın. Ertesi gün kısık ateşte yaklaşık 2 saat sık sık karıştırarak kaynatın.
  • Püre kıvamına geldikten sonra ocaktan alıp el blenderı ile çekin ardından karışımı ince süzgeçten geçirin. Artan posa kısmını kullanmamak üzere atın.
  • Süzülen karışımı 1 litre su ile tekrar sulandırın, tencereye döküp fokurdayana kadar kaynatın ve süzgeçten geçirin. Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
  • El yakmayacak kadar ılınınca içerisine yoğurt ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • 3 gün boyunca oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde ekşimeye bırakın. Ara ara kapağını açıp karıştırarak havalanmasını sağlayın.
  • Tadı hafif ekşimeye ve küçük hava kabarcıkları oluşmaya başladığında kıvamına gelmiş demektir.
  • 3 günün sonunda buzdolabında 1 hafta boyunca saklayabilir, tarçın ve kavrulmuş sarı leblebi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası

*Aşurelik buğday yerine; mısır, bulgur veya arpa kullanabilirsiniz.
*Buzdolabında muhafaza edeceğiniz boza, bekledikçe koyulaşmaya devam edecektir. Bu yüzden su oranını ona göre ayarlamaya çalışın.
*Bozayı; güneş görmeyen, karanlık ve serin bir ortamda mayalanması için bekletmeye dikkat edin. Isı, bekleme esnasında bozanın tadını olumsuz yönde etkileyecektir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer İçecek Tarifleri

Hardaliye Tarifi
10 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Spor Sonrası Smoothie Tarifi
19B Görüntüleme
Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Yeşil Detoks Smoothie Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.