- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Armutlu Galette Tarifi
Tarif
Armutlu Galette Tarifi
Gale, Fransız mutfağında çeşitli düz yuvarlak veya serbest şekilli kabuklu kek türlerini belirtmek için kullanılan bir terimdir. Tart ailesinin en zahmetsiz ve en göze hitap eden üyesi Galette nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 85
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 ml elma sirkesi
120 ml soğuk su
385 g un
170 g toz şeker
5 g deniz tuzu
2 adet olgun armut
50 g kayısı reçeli
Nasıl Yapılır?
- 1Sirke ve soğuk suyu birbiriyle karıştırın. Ayrı bir yerde un, tereyağı, toz şeker ve tuzu yoğurmaya başlayın.
- 2Bu karışımın içerisine, karıştırdığınız sirkeli soğuk suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- 3Yoğurma işleminden sonra disk şeklini verdiğiniz hamuru streçleyerek yaklaşık 45 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 4Armutları soyup ince ince dilimleyin.
- 5Küçük bir fırın kabı veya döküm tavanın her tarafını bir parça tereyağı ile yağlayın.
- 6Buzdolabında dinlenen hamuru, iki adet yağlı kağıdın arasına koyarak merdane yardımı ile ince olacak şekilde açın.
- 7Açmış olduğunuz hamuru yağlanan döküm tavanın içerisine eşit olarak yayın.
- 8İçerisine katmanlar halinde kayısı reçeli ve armut dilimlerini yerleştirin.
- 9Son olarak üzerine bir tutam toz şeker serptikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- 10Pişen tartı 10 dakika dinlendirin, üzerini pudra şekeri ve küçük meyvelerle süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Bu tarifi farklı meyvelerle de yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
40 Dakika
4-6 Kişilik