- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi
Tarif
Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi
Dondurma nasıl yapılır? Ev yapımı dondurma tarifi nasıl yapılır? Antep fıstıklı dondurma yapımı: dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 13B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g toz şeker
2 adet büyük boy yumurta sarısı
120 g şekersiz Antep fıstığı ezmesi
5 ml vanilya özütü
Nasıl Yapılır?
- 1Kalın tabanlı bir tencerede süt, krema ve toz şekerin yarısını karıştırarak 10-15 dakika orta ateşte pişirin.
- 2Yumurta sarısı ve şekerin kalan yarısını uçuk sarı bir renk alana kadar çırpın. İçine sıcak sütten 1-2 kaşık ekleyerek hızlıca çırpın. Tenceredeki karışımı çırparken yumurta sarılarını yavaşça tencereye dökün. Ve karıştırarak 5 dakika daha ısıtın, karışım kalınlaşmaya başlayıp 80°C’ye geldiğinde ocaktan alın.
- 3Antep fıstığı ezmesini ve vanilya özütünü ekleyin. Buzluğa girebilecek kare veya dikdörtgen bir kaba aktarın. Oda ısısına geldiğinde buzluğa atın. 30 dakikada 1 buzluktan çıkarıp güçlü bir mikser ile çırpın. Bu işlemi 6-7 kere tekrarlayın. En az 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
Not: Karışımın olduğunu anlamak için tencereye metal bir kaşık sokun ve karışım kaşığa yapışıyorsa olmuş demektir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.