Bu zamanlarda merdane kullanmadan el yordamıyla incecik hamur açan kaç pideci kalmıştır ki?
Çekirdekten yetişen Galip Usta, Samsun ve çevresine müthiş pideler yaparak o tadı herkesin damaklarına yer ettirmiş, tam anlamıyla işinin ehli 20 seneyi devirmiş bir pideci.
Galip Usta, Samsun’un Çarşamba ilçesinde küçücük ve tertemiz bir pide dükkânı olan üç kardeşten biri.
Pideleri ne kadar iyi diye soracak olursanız şöyle ifade etmek isteriz; yedikçe açlık hissinizi köreltmesi gereken bu pideler bir o kadar yeme hissinizi uyandıracak kadar mesela…
Bu zamanlarda merdane kullanmadan el yordamıyla hamuru incecik açan kaç pideci kalmıştır ki?
Bir gün önceden elleriyle açtıkları hamurları güzelce dinlendirdikten sonra ertesi gün en az iki saat mayalanmasını sağlıyorlar. Gelen siparişe göre el yordamıyla incecik açılan pidelerin iç harçları özenle hazırlanıyor, konuluyor ve en fazla altı dakika odun ateşinde pişiriliyor.
Tahmin edersiniz ki çok iyi pişen pidelerin ortası yumuşacık kenarları çıtır kalıyor.
Gürgen ve meşe odunu ateşiyle yanan fırında pişen pidelerin lezzet sırrını şöyle ifade ediyorlar, ‘’Fırın çok yüksek ateşte olacak ki ateş hamur üstünde yürüyecek, yoksa pide kurur”.
Tereyağlı ve yumurtalı namı diğer yağlı pide, bizim en beğendiğimiz çeşitlerinden biriydi. Hem açık hem de kapalı pidelerinden tercih yapmak gerçekten çok zor. Açık pideyi yumurtalı isteyip yumurtayı yayarak kıymayı pişirmeye devam da ettirebilirsiniz. Kıymalı soğanlı klasik pidesinden veya etli pidesinden de tercih edebilirsiniz. Yanına da soğuk açık ayran… Daha fazla anlatmayalım. 😊
Bu kadar sulu, lezzetli ve mideyi rahatsız etmeyen pide yapmak gerçek anlamda marifet ister!
Bu pideler övülmeyi fazlasıyla hak ediyor, afiyet olsun!
Adres: Orta Mahalle, 153. Sk. No:2, 55500 Çarşamba/Samsun