İzmir’de en iyi kruvasan nerede yenir? İşte cevabı…
İzmir’in Bornova ilçesinde yer alan Ceres Artisan Bakery, butik bir pastane olmasının yanı sıra workshop eğitimleri de veren sımsıcak bir aile işletmesi. Başarılı pasta şefi Ahmet Uğurlu’nun tecrübelerinden faydalanmak isteyenler bu eğitimleri yakından takip ederek pastacılık üzerine eğitim alma fırsatını yakalayabilirler.
Sabahın erken saatlerinde üretimi başlayan kruvasanlar, saat 10:00 sularında müşteriyle buluşturuluyor. Eğer o saatlerde bu güzel işletmenin yakınlarındaysanız sizden şanslısı yok demektir!
Kendilerine ait olan evin alt katını üretimhaneye çevirip, o üretimhanede bin bir emekle hazırlanan kruvasanların eleştirilebilecek tek bir yanı bile yok. Mis gibi tereyağı kokusu ile başınızı döndürecek, çeşit çeşit iç dolgulu ve şık kruvasanları ile önce gözünüzü sonra midenizi doyuracak, müthiş çıtırlığıyla ‘’ben böyle bir kruvasan yemedim’’ diyeceksiniz.
İştah kabartan kruvasanları ve tatlılarını ister paket olarak alabilir, isterseniz de bahçelerinde keyifle oturarak dilediğiniz içecek eşliğinde afiyetle tüketebilirsiniz 😊
Her damak tadına uygun çok çeşitli kruvasanlar arasında bakalım sizin favoriniz hangisi olacak? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın 😉
Kısacası kahvaltı öğününe önem veren, hamur işinde özellikle kruvasan konusunda seçiciyim diyenlerdenseniz bu lezzet noktası tam da size göre!
Gönül rahatlığıyla, gidilecek listenizin ilk sıralarına alabilirsiniz! 💯
Adres: Kazımdirik, 372/17. Sk. No:24, 35100 Bornova/İzmir