İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Yemek Festivali ve Yemek Yarışmasında farklı kategorilerde birbirinden lezzetli yemekler kıyasıya yarıştı.
28.05.2024İKÇÜ Turizm Fakültesi 8. Geleneksel Uluslararası Yemek Festivali ve Yemek Yarışması Gerçekleştirildi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 8. Geleneksel Uluslararası Yemek Festivali ve Yemek Yarışması, yine büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi. "Zeytinyağlılar ve Mezeler", "Atıksız Mutfak", "Hamur İşleri" ve "Tatlılar" olmak üzere dört ayrı kategoride düzenlenen yarışma, Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağında heyecanlı anlara sahne oldu. Yarışmada yemekler, lezzet, kıvam ve görünüm gibi kriterler çerçevesinde değerlendirildi. Dereceye girenler, İKÇÜ Merkez Kampüs Yarasa Sokak’ta düzenlenen Yemek Festivali’nde ilan edildi.
Geleceğin şefleri olan İKÇÜ’lü öğrencilerin yaptıkları yemeklerin sergilendiği festivale, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Genel Sekreter Nurettin Memur, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, Pastacı Şef Ebru Anar, Oli Oli Social Mutfak Koordinatör Şefi Kerem Ermin, FT Lotus Thermal Hotel Şefi Volkan Toker, birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. Açılış öncesinde, stantları tek tek ziyaret eden ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler’den bilgi alarak yapılan yemekleri tadan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ile Prof. Dr. Süleyman Akbulut ve Genel Sekreter Nurettin Memur öğrencilerin heyecanını paylaştı.
Her Bir Tarif, Her Bir Yemek Bize İlham Verecek
Turizm Fakültesi’nin, Uluslararası Yemek Festivali ve Yemek Yarışması’nın 8’incisini düzenlemesinden mutluluk ve gurur duyduğunu dile getiren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, yarışma hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Güler, “Bu yarışma sadece rekabet değil, aynı zamanda bir öğrenme ve paylaşma platformudur. Her bir tarif, her bir yemek bize ilham verecek ve yeni ufuklar açacaktır. Yarışmacılarımızın ‘ellerine sağlık’ diyorum ve jüri üyelerimize de bu etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.
8. Uluslararası Yemek Festivali açılış konuşmalarının ardından, yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Festival, Pastacı Şef Ebru Anar, Oli Oli Social Mutfak Koordinatör Şefi Kerem Ermin ve FT Lotus Thermal Hotel Şefi Volkan Toker tarafından gerçekleştirilen workshopların ardından sona erdi.
Kısık Ateş Olarak Biz de Oradaydık!
Kısık Ateş olarak, bu değerli etkinlikte yer almanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Oldukça keyifli geçen bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz!
Detaylı bilgi için: https://turizm.ikcu.edu.tr/Haber/16934/ikcu-turizm-fakultesi-8-geleneksel-uluslararasi-yemek-festivali-ve-yemek-yarismasi-gerceklestirildi
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...