30 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak "Türk Mutfağının Geçmişi ve Geleceği" adlı anlamlı bir söyleşi düzenledi.
01.11.2023Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrenci Topluluğu, 30 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak "Türk Mutfağının Geçmişi ve Geleceği" adlı anlamlı bir söyleşi düzenledi.
Topluluğun danışmanı Doç. Dr. Turgay Bucak moderatörlüğünde gerçekleşen seminere, Aila Restoran Executive Chef'i Kemal Can Yurttaş, Natolia Brand Chef’i Alper Tuğrul Ünlütürk ve Swissôtel The Bosphorus İstanbul Executive Chef'i Soner Kesgin katıldı.
Kısık Ateş'in değerli şefleri, Türk mutfağının benzersiz zenginlikteki lezzetleri ve kültürel derinliğiyle öne çıkan bir mutfak olduğuna vurgu yaparak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundular. Türk mutfağının tarih boyunca farklı medeniyetlerin etkisi altında şekillenmiş, geniş coğrafyasının sunduğu çeşitlilikle zenginleşmiş bir miras olduğunu ifade ettiler.
Başta Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrenci Topluluğu Kulübüne, tecrübelerinden yola çıkarak aktarmış olduğu engin bilgilerinden dolayı şeflerimize bir kez daha teşekkür ederiz...
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...