Atıksız mutfak ile geleceğimizi güvence altına alabiliriz!
07.04.2022İstanbul Teknik Üniversitesi Gastronomi Kulübü tarafından bir üniversite kulübü tarafından gastronomi alanında gerçekleştirilen ilk sempozyum olan Mutfak Zirvesi, bu yıl 7.sini 30-31 Mart-1 Nisan 2022 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisinde gerçekleşti.
Alanında uzman şefleri, restoran sahiplerini, gurmeleri ve şirket yöneticilerini Türkiye'nin her yerinden 1000’i aşkın, çoğunluğunu gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin oluşturduğu, gastronomi ilgilileri ile buluşturmaktadır. Konuşmacıların belirlenen bir tema üzerinde katılımcıları bilgilendirdiği Mutfak Zirvesi, konuşmaların yanı sıra Lezzeti Yakala Fotoğraf Yarışması, workshoplar ve sahne gösterilerinin de yer aldığı oldukça büyük bir platformdur.
Bu seneki Mutfak Zirvesi teması "Dönüş" olarak belirlenen etkinlikte, büyük bir emekle tarlada yetiştirilen ürünün uzun bir yolculukla topraktan sofraya nasıl dönüşünü gerçekleştirdiğini öğrenmek ve gelen bütün katılımcılara bunu tüm aşamalarıyla göstermek amacıyla yola çıkıldı.
Sürdürülebilir Tarifler - Bal Kabağı
Sürdürülebilir Tarifler - Pazı
Sürdürülebilir Tarifler - Ispanak
Kısık Ateş iş birliği ile gerçekleşen etkinlikte, Kısık Ateş uzman şeflerinden EKS Mutfak Akademisi kurucu şefi Eyüp Kemal Sevinç ile katıldığımız etkinlikte ''Yeni Gastronomi Trendleri ve Atıksız Mutfak'' seminerini gerçekleştirdik.
Eyüp Kemal Sevinç, geleceğin profesyonelleri öğrencilere atıksız mutfak ile geleceğimizi güvence altına alabileceğimizden bahsetti.
İstanbul Teknik Üniversitesi Gastronomi Kulübüne güzel ağırlamarından dolayı, Eyüp Kemal Sevinç’e ise katılımından dolayı bir kez daha teşekkür ederiz😊
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...