Kısık Ateş
Duydunuz Mu?

Gault & Millau 2025 Seçkisi Açıklandı!

Gault & Millau Türkiye 2025 Rehberi’nde ödüller sahiplerini buldu! Prestigious Table kategorisinde 4 şapka ödülü alan restoranlar nerelerdir? Hepsi ve daha fazlası için tıklayın!

Gault & Millau 2025 Seçkisi Açıklandı!
Paylaş
  • 2B
  • 9
  • Kaydet

Anadolu’nun zengin tarihinden ve bereketli topraklarından beslenen Türkiye, dünyanın en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapıyor. Prestijli gastronomi derecelendirme rehberlerinden biri olan Gault & Millau, Türk mutfağının uluslararası arenadaki yerini güçlendiren ikinci edisyonunu duyurdu. 2025 Türkiye Rehberi kapsamında belirlenen yeni seçki, 9 Aralık 2024’te Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen ödül Töreni’nde açıklandı.

Gastronomi Yazarı Ödülü’nün sahipleri Ahmet Örs ve Teoman Hünal oldu.

Sektöre Katkı Sağlayanlar Ödülü’nün sahipleri Gamze Cizreli, Ayhan Çarıkçılar, Yorgi Sabuncu, Cüneyt Asan, Vedat Başaran, Barış Tansever oldu.

En İyi Pasta Şefi Ödülü’nün sahibi Peninsula Istanbul Pastry Şefi Malte Rohmann oldu.

En İyi Çikolata Şefi Ödülü’nün sahibi Gamze Baş oldu.

En İyi Patisserie Mekan Ödülü’nün sahibi Five O’Clock aldı.

En İyi Restoran Tasarım Ödülü’nün sahibi TURK Fatih Tutak oldu.

En İyi Tabak Tasarım Ödülü’nün sahibi Nicole Restaurant oldu.

En İyi Servis Ödülü’nü kazanan restoran Mikla oldu.

Farm To Table Ödülü’nün sahibi OD URLA oldu.

En İyi Deniz Restoranı Ödülü’nün sahibi Balıkçı Kahraman oldu.

Gault & Millau Türkiye 2025 Prestigious Table Kategorisinde 4 Şapka Ödülü Alan Restoranlar

  • TURK Fatih Tutak
  • Neolokal

Gault& Millau Türkiye 2024 Excellent Table Kategorisinde 3 Şapka Ödülü Alan Restoranlar

İSTANBUL:

  • Casa Lavanda
  • Arkestra
  • Gallada
  • Sankai by Nagaya
  • Aqua
  • Tuğra Restaurant
  • Mikla
  • Nicole
  • Araka

İZMİR:

  • OD Urla
  • Teruar Urla
  • Urla Vino Locale
  • Narımor Urla

ANTALYA:

  • 7 Mehmet

Gault & Millau Türkiye 2025 Chef’s Table Kategorisinde 2 Şapka Ödülü Alan Restoranlar

MUĞLA:

  • Lucca by the sea
  • Manzara Söğüt
  • Ayla By Aret Sahakyan
  • Denizden
  • Kitchen Bodrum
  • Divia by Maksut Aşkar

İSTANBUL:

  • Apartıman
  • Avlu
  • Azur
  • Beyti
  • Biz İstanbul
  • Chalet
  • Mürver
  • Sunset Grill Bar
  • Fahri Konsolos
  • Efendy
  • Alaf
  • Lokanta by Divan
  • Sakhalin
  • Balıkçı Kahraman
  • Kıyı Balık
  • Fauna
  • Çok Çok Pera
  • Telezzüz
  • Terraza Italia
  • The Townhouse
  • Seraf Restaurant

İZMİR:

  • Filp D’olio
  • Horasan Çeşme

NEVŞEHİR:

  • Reserved Restaurant
  • Nahita

Gault & Millau Türkiye 2025 Gourmand Table Kategorisinde 1 Şapka Ödülü Alan Restoranlar

Traditional Cuisine:

ANTALYA:

  • Zaruri Meyhane
  • Parlak Restoran
  • Şişçi Volkan

BALIKESİR:

  • Cumhuriyet Lokantası

MUĞLA

  • Kısmet Lokantası

İSTANBUL:

  • Agora Meyhanesi
  • Buselik Tünel
  • Akbabalı Meyhane
  • Adana Ocakbaşı
  • Giritli
  • Güney Lokantası
  • Hünkar Lokantası
  • Hüşrev
  • Kaşıbeyaz Florya
  • Kör Agop
  • Sahan
  • Sayfiye
  • Sıralı Kebap Etiler
  • Nato Lokantası
  • Zennup
  • Ali Ocakbaşı
  • Deraliye
  • Güzelburç Antakya
  • Hacıabdullah
  • Hamdi Restaurant
  • Madam Despina
  • ıL Cortile
  • Kanaat Lokantası
  • Matbah
  • Tatbak
  • Develi Samatya
  • Aheste Pera
  • Liman
  • Mahir Restoran
  • Mükellef Karaköy
  • Sade Beş Denizler
  • Yanyalı Fehmi
  • Ahmet Ocakbaşı
  • Borsa Restaurant
  • Havuş
  • Hayvore
  • Karaköy Lokantası
  • Lokanta 1741
  • Nazande Cadde
  • Pandeli
  • Tersane Karaköy
  • Zübeyir Ocakbaşı

GAZİANTEP:

  • Orkide Pastanesi
  • Hışvahan
  • İmam Çağdaş
  • Mutfak Sanatları Merkezi

İZMİR:

  • Kaplan Dağ Restoran
  • Töngül Pide
  • Beğendik Abi

Modern Cuisine:

ANKARA:

  • Aruni

MUĞLA:

  • The Galliard Bodrum
  • Malva
  • Onno Grill Bar
  • Tuti
  • Dereköy Lokantası
  • Maçakızı
  • Scorpios
  • Yazz Collective

ÇANAKKALE:

  • Caeli
  • Asmadan

BALIKESİR:

  • Ayna

İSTANBUL:

  • Backyard
  • Banko Burger
  • Aşeka
  • Beymen Brasserie
  • La Boom
  • Gram
  • Gün Lokantası
  • Petro Roasting Co.
  • Pizza Emirgan
  • Mabou
  • Bistro33
  • St. Regis Brasserie
  • Strada
  • Neni
  • Atölye Restaurant
  • Parle
  • Feriye Lokanta
  • Gou
  • Ruby İstanbul
  • Gümrük Karaköy
  • Vogue Restaurant
  • Zaaf
  • Beca
  • Ulus29
  • Batard
  • Cantinery
  • MYK Restoran
  • Oceanic Restaurant
  • Okra İstanbul
  • Onna Grill Bar
  • Basta NeoBistro
  • Bardot
  • Günaydın Etiler
  • Markus
  • Octo
  • The Red Balloon
  • Vakko Patisserie

İZMİR:

  • Eşlikçi Narlıdere
  • Gula Urla
  • İsabey Bağevi
  • Manej
  • Scappi
  • Hus Şarapçılık
  • Seçkin Et
  • Gia Urla
  • Görgüç
  • Kürkçü Dükkanı
  • Momo Çeşme
  • Balmumu Dükkan Lokanta
  • Hiç Urla

NEVŞEHİR:

  • Revithia
  • Lil’a Restaurant

International Cuisine:

ANTALYA:

  • Asil
  • Asmani
  • Karma
  • Seraser

MUĞLA:

  • Caviar Kaspia
  • Hakkasan
  • The Club Restaurant Bar

İSTANBUL:

  • 16 Roof
  • 360 İstanbul
  • AIDA Vino Cucina
  • Akira Back
  • Banyan
  • Balyan
  • Cecconi’s
  • Cova
  • Çok Çok Thai
  • Da Mario
  • Da Vittorio Restaurante
  • Dragan Restaurant
  • Fouchon Paris
  • Galeyan Restoran
  • Gina Kanyon
  • İnari Piku
  • İsokyo
  • Kaen
  • Lokanta Göktürk
  • Maderia Sushi Bar
  • Madhu’s
  • Maromi by Divan
  • Masa
  • Monteverdi Ristorante
  • Morini
  • Nappo
  • Nobu İstanbul
  • Noir Suadiye
  • Novikov
  • Paper Moon
  • Roka İstanbul
  • Shang Place
  • Spago
  • Sushi Manga
  • Tas Ramen
  • Toro Latin Gastro
  • Trattoria La Scarpetta
  • Udonya Japanese
  • Zuma İstanbul

İZMİR:

  • Barba Sushi
  • Casa Regina
  • Buono Italino
  • Roku Omakase Urla

NEVŞEHİR:

  • Zeferan Kapadokya

Chef Restaurants:

ANKARA:

  • Alma Table

ANTALYA:

  • Chayote
  • Rabbit Hole Restaurant
  • Seasons Restaurant
  • Capra Çukurbağ

AYDIN:

  • Çiy Restaurant

İSTANBUL:

  • Tuzz Restoran
  • 7 Mila Restaurant
  • Araf İstanbul
  • The Barn
  • Muutto Anatolian Tapas
  • Bar
  • Lokanta Limu
  • AILA
  • Cuma
  • Herise
  • Hodan
  • Ocak
  • Restoran Modern
  • Smelt&Co
  • Şans Restaurant

İZMİR:

  • Amavi

Seafood Restaurants:

ANKARA:

  • Kalbur Balık
  • Trilye Restaurant

ANTALYA:

  • İskele Restaurant
  • Lara Balık
  • Göz Balık

AYDIN:

  • Bottarga Restaurant

BALIKESİR:

  • Bay Nihat

MUĞLA:

  • Eski Yer
  • Memedof
  • Mimoza
  • Sait
  • Orfoz

ÇANAKKALE:

  • Yalova Restaurant

İSTANBUL:

  • Villa Bosphorus
  • Del Mare
  • Suna’nın Yeri
  • Balat Sahil Restoran
  • Arnavutköy Balıkçısı
  • Lacivert
  • Uskumru Restaurant
  • Yeniköy Balıkçısı
  • Park Fora
  • Bebek Balıkçısı
  • Calypso Fish Restaurant
  • Yüksel Balık

Peki, Gault & Millau Rehberi nedir ve nasıl ortaya çıkmıştır? Gault & Millau’nun derecelendirme sistemi nasıl yapılıyor? Şapka verme kriterleri nelerdir? Şapkaların anlamları nelerdir?  Gault & Millau hakkında merak edilen tüm detaylar için linke tıklamayı unutmayın! 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Etkinlikler

Ankara Coffee Festival 2017

Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.

11B Görüntüleme
İzmir Coffee Festival 2017

Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.

11B Görüntüleme
Cheftalks Geliyor...

Cheftalks Geliyor...

18 Kasım 2017

Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...

11B Görüntüleme