Gault & Millau Türkiye 2025 Rehberi’nde ödüller sahiplerini buldu! Prestigious Table kategorisinde 4 şapka ödülü alan restoranlar nerelerdir? Hepsi ve daha fazlası için tıklayın!
10.12.2024Anadolu’nun zengin tarihinden ve bereketli topraklarından beslenen Türkiye, dünyanın en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapıyor. Prestijli gastronomi derecelendirme rehberlerinden biri olan Gault & Millau, Türk mutfağının uluslararası arenadaki yerini güçlendiren ikinci edisyonunu duyurdu. 2025 Türkiye Rehberi kapsamında belirlenen yeni seçki, 9 Aralık 2024’te Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen ödül Töreni’nde açıklandı.
Gastronomi Yazarı Ödülü’nün sahipleri Ahmet Örs ve Teoman Hünal oldu.
Sektöre Katkı Sağlayanlar Ödülü’nün sahipleri Gamze Cizreli, Ayhan Çarıkçılar, Yorgi Sabuncu, Cüneyt Asan, Vedat Başaran, Barış Tansever oldu.
En İyi Pasta Şefi Ödülü’nün sahibi Peninsula Istanbul Pastry Şefi Malte Rohmann oldu.
En İyi Çikolata Şefi Ödülü’nün sahibi Gamze Baş oldu.
En İyi Patisserie Mekan Ödülü’nün sahibi Five O’Clock aldı.
En İyi Restoran Tasarım Ödülü’nün sahibi TURK Fatih Tutak oldu.
En İyi Tabak Tasarım Ödülü’nün sahibi Nicole Restaurant oldu.
En İyi Servis Ödülü’nü kazanan restoran Mikla oldu.
Farm To Table Ödülü’nün sahibi OD URLA oldu.
En İyi Deniz Restoranı Ödülü’nün sahibi Balıkçı Kahraman oldu.
Gault & Millau Türkiye 2025 Prestigious Table Kategorisinde 4 Şapka Ödülü Alan Restoranlar
Gault& Millau Türkiye 2024 Excellent Table Kategorisinde 3 Şapka Ödülü Alan Restoranlar
İSTANBUL:
İZMİR:
ANTALYA:
Gault & Millau Türkiye 2025 Chef’s Table Kategorisinde 2 Şapka Ödülü Alan Restoranlar
MUĞLA:
İSTANBUL:
İZMİR:
NEVŞEHİR:
Gault & Millau Türkiye 2025 Gourmand Table Kategorisinde 1 Şapka Ödülü Alan Restoranlar
Traditional Cuisine:
ANTALYA:
BALIKESİR:
MUĞLA
İSTANBUL:
GAZİANTEP:
İZMİR:
Modern Cuisine:
ANKARA:
MUĞLA:
ÇANAKKALE:
BALIKESİR:
İSTANBUL:
İZMİR:
NEVŞEHİR:
International Cuisine:
ANTALYA:
MUĞLA:
İSTANBUL:
İZMİR:
NEVŞEHİR:
Chef Restaurants:
ANKARA:
ANTALYA:
AYDIN:
İSTANBUL:
İZMİR:
Seafood Restaurants:
ANKARA:
ANTALYA:
AYDIN:
BALIKESİR:
MUĞLA:
ÇANAKKALE:
İSTANBUL:
Peki, Gault & Millau Rehberi nedir ve nasıl ortaya çıkmıştır? Gault & Millau’nun derecelendirme sistemi nasıl yapılıyor? Şapka verme kriterleri nelerdir? Şapkaların anlamları nelerdir? Gault & Millau hakkında merak edilen tüm detaylar için linke tıklamayı unutmayın! 😊
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...