Gastronominin geleceği ‘Toprak Ana’da! Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen Gastro Ege etkinliğinin tüm detayları için hemen tıklayın!
24.11.202323 Kasım 2023 tarihinde, Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Gastronomi Topluluğu'nun düzenlediği etkinlik, Türkiye'nin dört bir yanından hatta yurt dışından bin 200'ün üzerinde gastronomi tutkununu ağırladı.
İşin kaynağını bilmeden yetişenin, şef olamayacağını belirten Gastronomi Topluluğu Kurucu Başkanı Gürsel Tırpan, “İstediğimiz hedefe, toprağı, tarladan sofraya, sofradan sonra da katma değerli ürünlere dönüşümü bilenlerle ulaşabiliriz” diye konuştu.
Etkinlik boyunca “Gastronominin Sürdürülebilirliği”, “Topraktan Gelen Ürünlerin Coğrafi İşaretlere Yansıması”, “Anadolu’nun Miras Üzümleri”, “Yaşayan Toprak”, “İklim Değişikliğinin Tarıma Etkileri”, “Şef Restoranları”, “Başka Bir Tarım Mümkün”, “Toprak Ananın Verdikleri”, “Doymak, Doyurmak, Korumak” başlıklarında konuşmalar gerçekleşti.
Sektör profesyonelleri ve sponsor firmaların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Pınar ve Kısık Ateş standları, katılımcılara çeşitli lezzetler sunarken, aynı zamanda Kısık Ateş Gastronomi Platformu'nun son yenilikleri hakkında bilgi aktarımı yapıldı. Etkinliğe; Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı katıldı.
“GASTRONOMİYE SAHİP ÇIKILMALI”
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç ise “Toprak pek çok kültürde anadır, doğurganlığı temsil eder. Doğanın kaynağı ve hayatın devamı için gerekli olan bereketi sağlar. Bu nedenledir ki doğanın korunması, doğayla uyumlu bir yaşam tarzının sağlanması ve sürdürülmesi büyük önem taşıyor. Gastronominin ülkemiz için önemi tartışılmaz, gastronomiye sahip çıkarak bu potansiyelin etkili şekilde hayata geçirilmesi, ülkemizin kalkınması için çok büyük önem arz ediyor” dedi.
GASTRO EGE’YE KATILANLAR
Gastro Ege etkinliğine, Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Prof.Dr. Murat Komesli,Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, Dr. Öğretim Üyesi Duygu Çelebi Türkmen, İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, Sözen Organizasyon CEO’su Gökmen Sözen, The Bodrum Edition Otel’den Şef Aşkın Büyük, Çiy Restoran’dan Şef Damla Uğurtaş, YÜCİTA Kurucu Üyesi veİTB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Pınar Nacak, Ziraat Mühendisi Tangör Tan, Kök Köken Toprak Kurucusu Sabiha Apaydın, Oleolog ve Oliveurla marka sahibi Pelin Omuroğlu, Değirmen Çiftliği’nden Gürsel Tonbul, Michelin Yıldızlı Vino Locale’den Şef Ozan Kumbasar ve Sommelier Seray Kumbasar, Michelin Yıldızlı Od Urla Şefi Osman Sezener, Gazeteci Nedim Atilla, Köy Koop İzmir Başkanı Neptün Soyer, Gastronomi Uzmanı Sabriye Kocabalkan, Şef Sinem Çapraz, Sef Seray Öztürk, Nuup Restoran Şefi Tolga Kamiloğlu ve Yemek Kültürü Yazarı Aylin Öney Tan, Yaşar Üniversitesi Gastronomi Topluluğu Kurucu Başkanı Gürsel Tırpan konuşmacı olarak katıldı.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...