“Mise en place” kavramı zirvenin teması olarak seçildi.
07.06.2022Ege Üniversitesi (EÜ) Gastronomi Topluluğu tarafından EÜ Su Ürünleri Fakültesi iş birliği ile 31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde olmak üzere 2 gün süren “Ege Gastronomi Zirvesi’22” gerçekleştirildi. Gastronomi alanında İzmir'de öğrenciler tarafından organize edilen ilk zirve olma özelliği taşıyan etkinlik, EÜ Su Ürünleri Fakültesi Binbir Gıda Konferans Salonu ve Uygulama Mutfağında düzenlendi.
EÜ Gastronomi Topluluğu, 2,5 yıl önce üniversitenin tadı tuzu olmak için çıktıkları yolda kuruldukları günden beri hayalleri olan gastronomi zirvesini gerçekleştirdi. Ege Gastronomi Zirvesi’22, gastronominin farklı dallarına ait unsurlarını bir yemeğin bileşenleri gibi aynı çatı altında toplamak amacı ile sunulmak istenildiği için bu anlama sahip “Mise en place” kavramı zirvenin teması olarak seçildi. Gastronomi sektöründen alanında uzman birçok kişinin katılımı ile gerçekleşen zirvede, çeşitli seminerler ve workshoplar gerçekleştirildi.
Kısık Ateş ve Pınar’ın katkıları ile; Türkiye’de ve dünyada kahve sektöründe önemli başarılar elde etmiş Koray Erdoğdu ve Arpège Patissere’nin kurucu şefi Metin Saruhanlı da zirveye katılım gösterdiler. Türk Kahvesi Atölyesi ile, Koray Erdoğdu işinin inceliklerini anlatarak katılımcılara iyi bir Türk Kahvesi demlemenin tüyolarını verdi. Pastacılık ve Pasta Şefliği üzerine konuşması ile Metin Saruhanlı da katılımcılara kendi hayat serüvenini ve gastronominin pastacılık kolundaki deneyimlerini aktardı.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...