Creative People “Talks & Hospitality Awards 2024”, bu yıl Sözen Group tarafından ilk kez düzenlendi. Etkinlikte ödül alan restoranlar ve şefler kimlerdi? Seçkin jüri üyeleri kimlerden oluşuyordu? Hepsi ve daha fazlası için yazımızı incelemeyi unutmayın!
25.10.2024Creative People “Talks & Hospitality Awards 2024’’
Gastronomi profesyonellerinin bilgi birikimiyle oluşturulan yaratıcı ve geliştirici projelerin taçlandırıldığı Creative People “Talks & Hospitality Awards 2024”, sektörün önde gelen firmalarından Sözen Grup tarafından bu yıl ilk kez Gastronemetro’da düzenlendi.
Yayın hayatında FoodinLife dergisini her ay sektörün ihtiyaçlarına cevap vermek üzere hazırlayan Sözen Group, gastronomi dünyasındaki gelişmeleri takip eden profesyonellere önemli bir kaynak sunarak sektöre katkıda bulunuyor. 20 yılı aşkın süredir Türk gastronomisine emek veren, ağırlama sektörü ve turizme önemli yatırımlar yapan grup, yarattığı dünyaca ünlü Türk markası Gastromasa ile sektörde büyük bir etki sağlıyor. Ayrıca, geçtiğimiz yıl sonunda uluslararası gastronominin en prestijli rehberlerinden biri olan Gault & Millau'yu Türkiye'ye kazandırarak, Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini uluslararası arenada tanıtmayı amaçlıyor.
Gastronomi ve ağırlama sektörüne farklı bakış açıları kazandırmak, yenilikçi ve etkileyici çalışmaları onurlandırmak amacıyla, Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olan Gastronometro’da 24 Ekim 2024 akşamı gerçekleşen ödül töreninde gastronomi tutkunları bir araya geldiler. Birçok farklı kategoride ödüllerin dağıtıldığı gecede, gastronomi dünyasında fark yaratan projeler, yaratıcı yaklaşımlar ve sürdürülebilir uygulamalar ön plana çıktı. Bu özel gece, gastronominin sadece bir lezzet deneyimi değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal bir iletişim aracı olduğunu vurgulayarak, sektördeki en iyi uygulamaların ve yaratıcı zihinlerin tanınmasına olanak tanıdı.
Jüriler;
Bu özel gecede ödül alan isimlere ödüllerini yine çok değerli sektör profesyonelleri takdim etti.
Ödül Alan İsimler;
Casa Lavanda - Emre Şen
Ömür Akkor - Türk Mutfağı Araştırmacısı
Süleyman Şen - Wine Director, Sunset Grill Restaurant
Ghislain Gaille - Vakko Patisserie Pasta Şefi
Carlo Bernardini Fine Catering & Events
Tariria Sanat, Kültür ve Gastronomi Merkezi
OD Urla - Osman Sezener
Eataly - Claudio Chinali
Mikla - Kadir Özdil
Rixos Tersane - Çetin Pehlivan
Doğuş Hospitality
Argos
Cenk Debensason - Arkestra Kurucu Ortağı & Şefi
Arda Türkmen TV Programcısı & Şef
Biz İstanbul
Tuğra Restaurant
Dmaris - Dilara Yurttutan
Hillside - Özgür Aktaş
Zorlu
Oğuz Vardar - Hilton Bosphorous F&B Direktörü
Erman İşlek - Maxx Royal Kemer F&B Direktörü
Doğa Çitçi - MSM, Mutfak Sanatları Merkezi Koordinatörü
Sinem Özler - Seraf Restaurant Şefi
Umut Karakuş - Muutto Kurucusu & Şefi
Fatih Tutak - Türk Fatih Tutak Kurucusu & Ortağı
Maksut Aşkar - Neolokal Kurucu Ortağı & Şefi
Aret Sahakyan - Maçakızı Şefi
Hiç Urla
Od Urla
Urla Vino Locale
Narimor Urla
Teruar Urla
Sakhalin - Vladimir Mukhin
Hakkasan - Zeynel Yılmaz
Madhu - Soner Kesgin
Zuma - Emrah Orak
Roka - Suna Hakyemez
Sankai By Nagaya
Telezzüz - Birant Sezgin
Alaf Kuruçeşme - Murat Deniz Temel
Çiy - Damla Uğurtaş
Hodan - Çiğdem Seferoğlu
Mürver - Mevlüt Özkaya
Nazende - Uluç Sakarya
Trilye - Süreyya Üzmez
Yalova Restoran - Ertuğrul Sürgit
Fauna - İbrahim Tuna
7Mehmet - Mehmet Akdağ
Horasan - Ahmet Horasan
Creative People Talks & Hospitality Awards 2024 özel gecesinde ödüller, değerli jürilerin tarafsız değerlendirmeleri sonucu sahiplerini buldu. Biz de Kısık Ateş ekibi olarak bu özel gecede yer aldık ve gastronomi dünyasındaki bu önemli buluşmanın bir parçası olmaktan mutluluk duyduk!
Kaynakça: https://www.creativepeople.com.tr/
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...