Kuzu göbeği mantarı nerelerde ve hangi aylarda yetişir? Özellikleri nelerdir? Kuzu göbeği mantarı yıkanır mı, yıkanmaz mı? Peki, çiğ olarak tüketilebilir mi? Tüm detaylar Kısık Ateş ile Yerli Yerinde’nin beşinci bölümünde…
27.04.2023Doğanın bizlere vermiş olduğu nimetlerin kıymetini bilerek, bu doğal malzemelerin doğaya zarar vermeden nasıl bir besleme aracına dönüşebileceğini ve coğrafi koşullarla gıda ürünleri arasındaki neden-sonuç ilişkilerini irdeleyen ve eşsiz ürünlerle tabaklayarak lezzeti taçlandıran mini belgesel serisi Kısık Ateş ile Yerli Yerinde, hız kesmeden devam ediyor...
Serinin bu bölümünde; şef Serkan Çakır, Fethiye bölgesinin mantar avcıları ile mantar avına çıkıyor. Bu mantarın adı: Kuzu Göbeği. Mantarın yetişmesi, toplanması ve yapısını anlatırken, finalde ise modern bir tarifi en iyi malzemelerle birleştirerek, lezzetli mi lezzetli bir tabak sunuyor.
Doğal mantarlar sınıfında yer alan ‘Kuzu Göbeği Mantarı’nın görüntüsü ve yapısı nasıldır? Diğer mantarlardan farkı nedir? Kuzu göbeği mantarının özellikleri nelerdir? Kuzu göbeği mantarı nerelerde ve hangi aylarda yetişir? En çok merak edilen soruların başında gelen; kuzu göbeği mantarı yıkanır mı? Kuzu göbeği mantarı nasıl pişirilir? Peki, çiğ olarak tüketilebilir mi?
Şimdi gelin, Kuzu Göbeği Mantarına dair en doğru bilgileri bulabileceğiniz eşsiz belgeselimize hep beraber bir göz atalım! 😊
‘’Kısık Ateş ile Yerli Yerinde’’, beşinci bölümüyle sizlerle… Keyifli seyirler dileriz! 🧡
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Fajita nasıl okunur? Peki ya Tortilla?
Muhteşem buluşma! Kahkaha dolu bir sohbete hazır mısınız?