Türkiye'nin eşsiz topraklarında yetişen ürünleri yakından tanımaya hazır mısınız? Şef Ömür Akkor ve Serkan Çakır ile kış aylarının klasik lezzetlerinden olan ‘Kestane’yi tüm ayrıntılarıyla ele aldığımız ’Kısık Ateş ile Yerli Yerinde’’ ilk bölümü sizlerle…
02.03.2023Sürdürülebilir bir dünya yaratmak için sorumluluklarımız her alanda artıyor. Tüketimin dokunduğu her alanda devam eden sürdürülebilirlik çalışmalarının en önemli kalemi ise beslenme ve gıda.
Kısık Ateş olarak sürdürülebilir gıda konusunda fark yaratmak amacıyla çıktığımız bu yolda bir yeniliğe imza atıyor; doğanın bizlere vermiş olduğu nimetlerin kıymetini biliyoruz. Doğal malzemelerin doğaya zarar vermeden nasıl bir besleme aracına dönüşebileceğini ve coğrafi koşullarla gıda ürünleri arasındaki neden-sonuç ilişkilerini irdeleyen 6 bölümlük mini belgesel serisi "Kısık Ateş ile Yerli Yerinde" başlıyor…
Belgeselin her bölümünde farklı ürünleri 'yerli yerinde' inceliyor, üreticilerle bir araya geliyoruz. Şef Serkan Çakır eşliğinde gastronomi sektörünün duayen isimlerini ağırlayarak yerel zenginliklerimizi daha yakından tanıyıp bu ürünlerle harika tarifler yaratıyoruz. Türkiye'nin eşsiz topraklarında yetişen ürünlerin lezzet yolculuğunu yakından tanımak için bizleri takip etmeyi unutmayın!
Şef Serkan Çakır, ‘’Kısık Ateş ile Yerli Yerinde’’nin ilk bölümünde kış aylarının klasik lezzetlerinden olan ’Kestane’yi tüm ayrıntılarıyla ele alıyor. Yemek Araştırmacısı ve Seyyah Ömür Akkor’u İzmir’in Tire ilçesinde misafir ederek kestanenin yetişmesi, toplanması ve yapısını anlatarak kestane üreticileriyle buluşuyor. Şimdi hazırsanız ‘’Kısık Ateş ile Yerli Yerinde’’, ilk bölümüyle sizlerle… Keyifli seyirler! 🧡
Otlu Kıymalı Kestane Yemeği tarifi için tıklayın.
Kestaneli Tarhana Çorbası tarifi için tıklayın.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Fajita nasıl okunur? Peki ya Tortilla?
Muhteşem buluşma! Kahkaha dolu bir sohbete hazır mısınız?