Otel mutfakları ile restoran mutfakları arasındaki dinamikler nelerdir? Otel ve restoran mutfağının avantajları ve dezavantajları nelerdir? Hangi şeflik türü daha fazla yaratıcılık ve özgürlük sağlar? İşte detaylar...
04.06.2024Otel ve Restoran Şefliği: Temel Farklar!
Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Soner Kesgin, otel ve restoran şefliği arasındaki temel farkları açıklıyor! Özellikle gastronomi bölümü öğrencileri için kariyerlerini belirlerken merak ettikleri soruların cevabını işin uzmanından bulabilecekler!
Otel mutfakları ile restoran mutfakları arasındaki dinamikler nelerdir? Otel ve restoran mutfağının avantajları ve dezavantajları nelerdir? Hangi şeflik türü daha fazla yaratıcılık ve özgürlük sağlar?
Otel şefliği ve restoran şefliği, mutfak dünyasının farklı yönlerini temsil eder. Otel mutfakları genellikle daha büyük bir ekip ve mutfakla çalışırken, restoran mutfakları daha spesifik ve belirli bir tarza odaklanır. Ancak, her iki şeflik türünün de avantajları ve dezavantajları vardır.
Bu videoda, özellikle şef adayları ve mutfak tutkunları için önemli olan bu farkları, Executive Chef Soner Kesgin’in gözünden ele aldık. Şimdi, mutfak dünyasının dinamiklerini ve farklarını öğrenebileceğiniz videomuza hemen tıklayabilirsiniz! 😊
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
İyi bir şef olmanın ilk adımı, işinde usta şeflerden alınan gastronomi eğitimleri ve öğretilen tekniklerdir.
Hayal kurmaktan korkmayın. Çünkü hayal gücü insanın en önemli silahıdır!