Kısık Ateş
Blog

Ocak Ayı Meyveleri Nelerdir?

Ocak ayında hangi meyveleri tüketmeliyiz? Ocak ayı meyveleri nelerdir? Ocak ayında ne meyve yenir? İşte mutfaklarınızdan eksik etmemeniz gereken ocak ayı meyvelerinin sağlığa faydaları…

Ocak Ayı Meyveleri Nelerdir?
Paylaş
  • 3B
  • 6
  • Kaydet

Ocak Ayı Meyveleri

Yepyeni bir sene, yepyeni bir heyecan. Yeni kararların alındığı yeni yaşam yılında daha kaliteli besleneceğim, sağlıklı şeyler tüketeceğim ve yaşamıma yön vereceğim diyenler işe meyveden başlayabilir. Ocak ayı meyveleri lezzetiyle, destekleyici yönüyle sizlere şahane bir kış yaşatabilir. Her meyve içerdiği vitaminler ve minerallerle sağlığınıza destek olur. Kaliteli yaşam için her gün bir porsiyon meyve tüketilmesi gerektiğini öneren uzmanlar, mevsiminde vurgusu yapmayı ihmal etmiyor. İşte bu yüzden ocak ayı meyveleri sizin için önemli. Bu ayda hangi meyveleri yiyeceksiniz? Bu meyvelerin besin değerleri nelerdir? Sağlığınızı nasıl destekleyecek? Gelin tüm soruları meyveleri inceleyerek öğrenelim.

Portakal

Portakal mandalinayla birlikte kış ayının en popüler C vitamini kaynağıdır. C vitamini bağışıklık sistemi, cilt, kalp ve beyin sağlığı için önemli bir destekleyicidir. Bilişsel sağlığı destekleyen portakal Alzheimer gibi günümüzde hala tedavisi olmayan hastalığın önlenmesine, riskin düşmesine yardımcı olur.

Greyfurt

Hafif acı tadıyla dikkat çeken greyfurt güçlü bir C vitamini meyvesidir. Demir ve kalsiyum gibi iki önemli mineral desteği verir. Bağışıklık sistemini kış hastalıklarına karşı güçlendirmeye yardımcıdır. Cildi, beyni korumaya destek sağlar. Greyfurt kabızlıktan şikâyet eden ve zayıflayamamaktan dert yananlar için ideal bir destekleyici olabilir. Bağırsakları çalıştırmaya yardım eder, lif desteği verir hem kalbi korur hem kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca C vitamini içeriğiyle cildi dış etkenlere karşı korumaya çalışır.

Mandalina

Kendinden dilimli, küçük, sulu, tatlı ve ekşi formdaki mandalina narenciye ailesinin mini üyesi olarak C vitamini desteği verir. Ocak ayı meyveleri arasında en popüler meyve mandalina olabilir. Bu yüzden ülkemizde çok talep görür. Cildi beslemeye, güneş ışınlarına karşı korumaya, yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olur. Bağırsakların düzenlenmesi için destek sağlar.

Nar

Güçlü ve dayanıklı kış meyvesi nar, bu dönemde sıklıkla tüketilir, şerbet ve şurup gibi meyve sularına dönüştürülür. Nar ekşisi şeklinde soslar yapılır. Nar bereketli bir meyvedir. Çok yönlü tüketim sunar. C ve K vitamini; kalsiyum, magnezyum gibi mineraller içerir. Alzheimer için risk düşürmeye yardımcıdır. Antioksidan desteğiyle bünyeyi güçlendirmeye yardım eder. Ayrıca nar kabukları da faydalıdır. Çay olarak tüketildiğinde öksürüğün kesilmesine destek olur.

Armut

Sindirim dostu armut, içerdiği yoğun vitaminle ve lifle sağlığınızı keyifle destekler. A, B, C, K gibi önemli vitaminler içerir. Bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olur. Zayıflamaya destek verir. Kemik erimesi riskini düşürmeye, çocuklarda kemik gelişimini desteklemeye yardımcı olur. Nefes almayı kolaylaştırır.

Elma

Elma lifli bir meyvedir. A, B6, C, E, K vitaminleri içerir. Hem ekşi hem tatlı türlere sahiptir. Meyve suyu, salata, tatlı, pasta birçok tarife girebilir. Kurutularak farklı lezzet elde edilebilir. Elma cildi destekler, yaşlılık belirtilerini geciktirmeye yardım eder. Diş temizliğine destek sağlar. Doğal nemlendirici desteği verir. Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Limon

Ocak ayı meyveleri ve sebzeleri listelerinin ortak ürünlerinden biri olan limon; yüksek C vitamini kaynağıdır. Cilde ve saça iyi gelir. Kalp krizi riskini düşürmeye yardımcıdır. Demir emilimini destekler. İltihaplara iyi gelir. Sindirimi destekler. Ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.

Bal kabağı

Yemeği, tatlısı, çorbası, püresi… Onlarca farklı tarife konu olan bal kabağı, enerjik turuncu rengiyle ocak ayı meyveleri ve sebzeleri arasında yer alır. A, B, E vitaminleri içerir. Demir, çinko, fosfor, potasyum minerali barındırır. Cildi destekler, yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olur. Göz hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir. Bünyeyi güçlendirmeye destek verir. Bebek ve çocukların beslenme kalitesini artırır, gelişimlerini destekler.

Muz

Potasyum zengini muz, mide dostu bir meyvedir. Magnezyum, selenyum, fosfor gibi minerallerle sağlığı destekler. C vitamini yönünden zengindir. Lif desteği verir. Midenin rahatlamasına yardımcı olur. Bağırsakların düzenli çalışmasını destekler. Tokluk hissi verir. Kalp sağlığını destekler. Tansiyon ve kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. Hafızayı güçlendirmeye çalışır. Fiziksel ve zihinsel enerji desteği verir.

Ayva

C vitamini kaynağı ayva, ocak ayı meyveleri arasında narla birlikte en güçlü yapıya sahiptir. Öksürük için en doğal destekçidir. Çay şeklinde tüketildiğinde boğazı rahatlatmaya yardımcıdır. Kabızlığı gidermede doğal yardımcıdır. Kötü kolesterolü düşürmeye destek olur. Kilo verme sürecini destekler. Şişkinlik, hazımsızlık gibi problemleri azaltmaya yardımcıdır.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

16B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

34B Görüntüleme