Kısık Ateş
Blog

Nisan Ayında Hangi Balıklar Yenir?

Sofralarımızı zenginleştiren lezzetli balık çeşitleri nelerdir? Nisan ayında deniz ürünleri sofralarınıza ne gibi seçenekler sunuyor? İşte, Nisan ayında tercih edebileceğiniz birbirinden lezzetli balıklar…

Nisan Ayında Hangi Balıklar Yenir?
Paylaş
  • 6B
  • 22
  • Kaydet

Nisan Ayı Balıkları

Nisan ayı, deniz ürünlerinin zirve yaptığı, sofralara çeşitlilik ve lezzet katan bir döneme işaret eder. Bu ay, taze ve besleyici balıkların bolca bulunduğu bir zaman dilimidir. Bu özel aylarda tüketilebilecek bazı nefis balıklar ve onları mükemmel kılan özellikler nelerdir? İşte, Nisan ayında tercih edebileceğiniz birbirinden lezzetli balıklar: 

Mercan:

  • Yasal avlanabilir asgari boy ölçüsü 15 cm’dir.
  • Türkiye’de Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunur.
  • Tava, buğulama, ızgara, yahnisi gibi çeşitli yöntemlerle pişirilerek tüketilebilir.
  • Her mevsim bulunabilir.

Dülger, Kırlangıç, Kolyoz, Morina:

  • Hafif tadı, düşük yağ oranı ve kolaylıkla dağılan yoğun beyaz etiyle ünlü bir balıktır.
  • Soğuk denizlerde bulunan morina balığı ülkemiz denizlerinde yaşamaktadır.

Kalkan:

  • Yasal avlanabilir asgari boy ölçüsü 40 cm’dir.
  • Ülkemizin tüm denizlerinde görülebilir.
  • Özellikle buğulama ve tavasıyla lezzetlidir.

Levrek:

  • Yasal avlanabilir asgari boy ölçüsü 18 cm’dir.
  • Karadeniz, Marmara ve Akdeniz’de sıkça bulunur.
  • Tava, ızgara, fırın ve buharda pişirmeye uygundur.

Nisan ayında bu balıkları tercih ederek sofralarınızı zenginleştirebilir, lezzetli ve sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz. Ayrıca, bu balıkların mevsiminde tüketilmesi, taze ve besleyici olmalarını sağlar. Balık tüketirken çevre dostu ve sürdürülebilir avlanma yöntemlerini tercih etmeyi unutmayın. Afiyet olsun!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

25B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

17B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

37B Görüntüleme