Kısık Ateş
Blog

Muşmula Faydaları Nelerdir?

Muşmula ağaçta yetişen bir sonbahar – kış meyvesidir. Muşmula aynı zamanda besin değeri yüksek, sağlığa faydalı bir meyvedir. O zaman muşmulanın faydaları neler, hep beraber öğrenelim.

Muşmula Faydaları Nelerdir?
Paylaş
  • 23B
  • 7
  • Kaydet

Muşmula Faydaları Nelerdir?

Gülgiller ailesinin yumuşak meyvelerinden muşmula, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetiştirilir. Kırmızı, kahverengi görünüme sahip olan muşmula; A ve C vitamini ile birlikte demir, potasyum, sodyum gibi mineraller içerir, yağ ve lif desteği verir. Muşmula ağaçta yetişen bir sonbahar – kış meyvesidir. Taze ya da çay formunda tüketilebilen muşmula aynı zamanda reçel, marmelat, sos, şurup, meyve suyu gibi çeşitli tariflerle daha lezzetli hale getirilebilir. Muşmula besin değeri yüksek, sağlığa çok faydalı bir meyvedir. Peki bu faydalar nelerdir? O zaman muşmulanın faydaları neler, öğrenelim.

Bağırsakların çalışmasına destek olur

Muşmula bağırsaklar için harekete geçirici bir destekçidir. Düzenli tüketildiğinde tembelleşen bağırsakların hareketlenmesine yardımcı olur, kabızlık problemini gidermeye çalışır. Bu yönüyle kilo verme sürecine de destek olur, form tutmayı kolaylaştırabilir.

Bağışıklık sistemini destekler

Muşmula sonbahar döneminde Ekim – Kasım aylarında olgun haliyle tezgâhları süsler. Bu dönemde düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. C vitamini desteğiyle vücut direncini artırmaya destek verir, hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

İltihaplanmaları iyileştirmeye yardımcı olur

Bağışıklık sisteminin üzerindeki destekleyici gücü muşmulanın sık görülen iltihaplanma problemlerinde de aynı gücü göstermesine yardımcı olur. Vücutta gelişen iltihaplı hastalıklarda muşmula doğal destek verir, iyileşme sürecine yardım eder.

Kronik öksürüğe iyi gelir

Uzun süreli öksürüklerde günlük muşmula çayı içmek boğazın yumuşamasına yardımcı olur, geçmeyen öksürüğün geçmesi için destek sağlar. Muşmulayı yaş olarak tüketmek de boğaz ağrısına, öksürüğe iyi gelebilir, boğaz tahrişlerini önlemeye yardımcı olabilir.

Sindirim sistemini destekler

Muşmula sindirim sistemi için ideal bir besin kaynağı olabilir. Düzenli tüketildiğinde ister meyve ister çay fark etmez, sindirim sisteminin düzenlenmesine, sağlığının korunmasına, daha verimli çalışmasına yardımcı olur.

Demir eksikliği tedavisini destekler

Demir eksikliği tedavisinde beslenme önem taşır. Muşmula demir eksikliği tedavisini desteklemeye çalışır, sürecin daha hızlı ve kaliteli ilerlemesine yardımcı olur. Demir desteğinin yanı sıra hücreleri de korumaya, yenilemeye çalışır.

Huzursuz bacak sendromunu geçirmeye yardım olur

Demir eksikliğine bağlı gelişen huzursuz bacak sendromunun tedavisinde demir içeren besinler tüketilmesi önerilir. Muşmula içerdiği besinlerle ve demir mineraliyle bu sürecin daha iyi geçmesine yardımcı olur, tedaviye destek verir.

Beyin sağlığına destek olur

Muşmula beyin sağlığını koruyan meyveler arasında gösterilir. İçerdiği mineral, vitamin beyni destekler, bilişsel rahatsızlıkların oluşumunu önlemeye çalışır. Demans, Alzheimer riskini düşürmeye yardımcı olur, hafızayı güçlendirmek için doğal destek gösterir.

Muşmula Besin Değeri

100 gram muşmula besin değeri;

  • Kalori: 49 kkal
  • Karbonhidrat: 10.6 gr
  • Protein: 0.5 gr
  • Yağ: 0.2 gr
  • Lif: 10 gr
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

16B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

33B Görüntüleme