Muşmula ağaçta yetişen bir sonbahar – kış meyvesidir. Muşmula aynı zamanda besin değeri yüksek, sağlığa faydalı bir meyvedir. O zaman muşmulanın faydaları neler, hep beraber öğrenelim.
07.11.2021Muşmula Faydaları Nelerdir?
Gülgiller ailesinin yumuşak meyvelerinden muşmula, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetiştirilir. Kırmızı, kahverengi görünüme sahip olan muşmula; A ve C vitamini ile birlikte demir, potasyum, sodyum gibi mineraller içerir, yağ ve lif desteği verir. Muşmula ağaçta yetişen bir sonbahar – kış meyvesidir. Taze ya da çay formunda tüketilebilen muşmula aynı zamanda reçel, marmelat, sos, şurup, meyve suyu gibi çeşitli tariflerle daha lezzetli hale getirilebilir. Muşmula besin değeri yüksek, sağlığa çok faydalı bir meyvedir. Peki bu faydalar nelerdir? O zaman muşmulanın faydaları neler, öğrenelim.
Bağırsakların çalışmasına destek olur
Muşmula bağırsaklar için harekete geçirici bir destekçidir. Düzenli tüketildiğinde tembelleşen bağırsakların hareketlenmesine yardımcı olur, kabızlık problemini gidermeye çalışır. Bu yönüyle kilo verme sürecine de destek olur, form tutmayı kolaylaştırabilir.
Bağışıklık sistemini destekler
Muşmula sonbahar döneminde Ekim – Kasım aylarında olgun haliyle tezgâhları süsler. Bu dönemde düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. C vitamini desteğiyle vücut direncini artırmaya destek verir, hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.
İltihaplanmaları iyileştirmeye yardımcı olur
Bağışıklık sisteminin üzerindeki destekleyici gücü muşmulanın sık görülen iltihaplanma problemlerinde de aynı gücü göstermesine yardımcı olur. Vücutta gelişen iltihaplı hastalıklarda muşmula doğal destek verir, iyileşme sürecine yardım eder.
Kronik öksürüğe iyi gelir
Uzun süreli öksürüklerde günlük muşmula çayı içmek boğazın yumuşamasına yardımcı olur, geçmeyen öksürüğün geçmesi için destek sağlar. Muşmulayı yaş olarak tüketmek de boğaz ağrısına, öksürüğe iyi gelebilir, boğaz tahrişlerini önlemeye yardımcı olabilir.
Sindirim sistemini destekler
Muşmula sindirim sistemi için ideal bir besin kaynağı olabilir. Düzenli tüketildiğinde ister meyve ister çay fark etmez, sindirim sisteminin düzenlenmesine, sağlığının korunmasına, daha verimli çalışmasına yardımcı olur.
Demir eksikliği tedavisini destekler
Demir eksikliği tedavisinde beslenme önem taşır. Muşmula demir eksikliği tedavisini desteklemeye çalışır, sürecin daha hızlı ve kaliteli ilerlemesine yardımcı olur. Demir desteğinin yanı sıra hücreleri de korumaya, yenilemeye çalışır.
Huzursuz bacak sendromunu geçirmeye yardım olur
Demir eksikliğine bağlı gelişen huzursuz bacak sendromunun tedavisinde demir içeren besinler tüketilmesi önerilir. Muşmula içerdiği besinlerle ve demir mineraliyle bu sürecin daha iyi geçmesine yardımcı olur, tedaviye destek verir.
Beyin sağlığına destek olur
Muşmula beyin sağlığını koruyan meyveler arasında gösterilir. İçerdiği mineral, vitamin beyni destekler, bilişsel rahatsızlıkların oluşumunu önlemeye çalışır. Demans, Alzheimer riskini düşürmeye yardımcı olur, hafızayı güçlendirmek için doğal destek gösterir.
Muşmula Besin Değeri
100 gram muşmula besin değeri;
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...
İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.
Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?