Sağlıklı yaşam için tüketilmesi önerilen sebzelerin başında gelen karnabahar, yüksek besin içeriğine sahiptir. Kızartma, haşlama, turşu formlarında ya da tencere yemeklerinde birçok farklı şekilde tüketilir. Karnabaharın faydaları nelerdir?
24.11.2021Karnabahar Faydaları Nelerdir?
Karnabahar sağlıklı sebzeler listesinin demirbaş ürünü kabul edilir. Besleyici, doyurucu, kaliteli besin içeriğine sahip olan karnabahar kızartma, haşlama, turşu formlarında ya da tencere, fırın yemeklerinde birçok farklı şekilde tüketilir. Karnabahar genele hitap etmeyen bir sebze aslında ancak turpgiller ailesinden gelen sebze, yüksek lif içeriği ve değerli besin değerleriyle sağlıklı yaşam için tüketilmesi önerilir. Karnabahar A, C, K vitaminleri ile birlikte demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfat, fosfor ve omega – 3 yağ asitleri içerir. Beslenme listelerine girmeyi hak eden karnabaharın faydaları nelerdir, gelin birlikte inceleyelim.
Enfeksiyona karşı koruyuculuk sağlar
Hastalıkların oluşumuna sebep olan enfeksiyon, kaliteli beslenmeyle azaltılabilir. Karnabahar sahip olduğu yüksek antioksidan değerleri ve bağışıklık destekleyici C vitaminiyle enfeksiyon riskini düşürmeye yardımcı olur. İltihap, enfeksiyon, zararlı bakteri oluşumunu önlemeye destek sağlayan karnabaharı mevsiminde düzenli tüketebilirsiniz.
Sindirim sistemini destekler
Karnabahar sindirim sistemi için doğal bir destek sağlayabilir. Sindirim bozuklukları kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik, gaz, ishal gibi problemlerle ortaya çıkabilir. Bağırsakların daha düzenli çalışmasına ve besinlerin daha kolay sindirilmesine yardımcı olur. Karnabahar ayrıca karaciğer sağlığını destekler, detoks etkisi göstererek toksik maddelerin atılmasına yardım eder.
Kilo vermeye yardımcı olur
Bir porsiyon karnabahar 29 kaloridir. Karbonhidrat, şeker ve yağ bakımından düşük, lif bakımından ise zengin olan sebze, tok kalma süresini uzatmaya yardımcı olur, zayıflama sürecini destekler. Karnabahar yüksek doyuruculuğuyla hem tok kalmanızı hem de sağlıklı besin değerlerinden yararlanmanızı sağlayabilir. Ayrıca kabızlığı ortadan kaldırmaya ve daha hafif hissetmenize yardımcı olur.
Göz sağlığını destekler
Karnabaharın besin değerleri içerisinde yer alan A vitamini ve sulforafan, göz dokularının korunmasına yardımcı olur. Katarakt başta olmak üzere pek çok göz hastalığına karşı koruyucu destek sağlar.
Kalp sağlığına destek olur
Yeşil yapraklı sebze grubu kalp sağlığını destekler, riskleri azaltmaya çalışır. Karnabahar kalbe dost değerleriyle hem kalp ve damar sağlığını destekler hem de riskleri düşürmeye yardımcı olur.
Hücre yenilemeye yardımcı olur
Karnabahar C vitamini desteğiyle cildi destekler, kolajen üretimine yardımcı olur, yaşlılık etkilerini geciktirmeye çalışır. Ayrıca hücre onarımına ve yenilenmesine destek verir.
Karnabahar Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Karnabahar tüketim önerisi;
Karnabahar Besin Değeri
100 gram karnabahar besin değeri;
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...
İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.
Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?