Kısık Ateş
Blog

Haziran Ayı Meyveleri Nelerdir?

Haziran ayı (yaz) meyveleri nelerdir? Haziran ayında yetişen ve en sevilen meyve çeşitlerinden; çilek, kayısı, kiraz, vişne, erik, kavun, karpuz, yenidünya, şeftali ve dutun sağlığa olumlu ve olumsuz etkileri var mıdır? Varsa nelerdir?

Haziran Ayı Meyveleri Nelerdir?
Paylaş
  • 6B
  • 6
  • Kaydet

Haziran Ayı Meyveleri

Havalar ısınmaya başlamışken ve güneş tüm ışıltısını gösterirken meyve reyonları gittikçe renkleniyor. Yaz mevsiminin belki de en keyifli yönü onlarca farklı meyve seçeneğinin olmasıdır. Tezgahlar, manavlar, marketler renkli, sulu, tatlı, ekşi birbirinden leziz ve sağlıklı meyvelerle donatılmış durumda. Peki, haziran ayında hangi meyveler var, meyvelerin sağlığınıza olumlu etkileri nelerdir biliyor musunuz? İşte haziran ayı meyveleri incelemesi.

Çilek

Antioksidan kaynağı olan çilek, mevsiminde taze yendiğinde sağlığı destekler. İdeal porsiyonlarda çilek tüketmek bağışıklığı güçlendirmeye, beyin sağlığını korumaya, sindirim sistemini çalıştırmaya, cildi desteklemeye, kalp sağlığını korumaya, yaşlanma etkilerini yavaşlatmaya yardımcı olur.

Kayısı

Metabolizmanın hızlanmasına ve çalışmasına yardımcı olan kayısı, tatlı lezzetiyle sağlığınızı destekler. Kayısı göz sağlığını destekler, kas ağrılarını gidermeye yardımcı olur, antioksidan özelliğiyle bağışıklık sisteminin gelişmesine katkıda bulunur, sindirim sistemi problemlerini azaltmaya yardımcı olur. Kayısı aynı zamanda içerdiği besin değerleriyle ideal bir kemik sağlığı destekçisidir.

Kiraz

Lifli meyve ailesinden kiraz, bağışıklık sisteminin destekçisidir. Bu ayla birlikte tüketmeye başladığınızda birçok desteğini görebilirsiniz. Kiraz tüketimi kolesterol ve kan şekerini dengelemeye, cilt sağlığını desteklemeye, toksinlerden arınmaya, sakinleşmeye, kabızlığı önlemeye ve çocukların sağlıklı büyümesine, gelişmesine yardımcı olur.

Vişne

Güçlü antioksidanlar barındıran vişne, yaz döneminin sulu lezzetlerinden biridir. Kalsiyum, demir, fosfor mineralleriyle birlikte A ve C vitaminleri içerir. Vişnenin sağlığa en önemli desteği bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Kolesterolü düzenlemeye, kabızlığı gidermeye, uykusuzluğu yenmeye yardımcı olan vişne sinir sistemini ise destekliyor.

Erik

En çok beklenen favori yaz meyvesi yeşil erik, yüksek C vitaminiyle tam bir bağışıklık dostu meyvedir. Eriğin içerdiği vitamin ve mineraller yaz mevsiminde vücudunuzu desteklemeye yardımcı olur. Yeşil erik demir emilimini artırmaya, kolesterolü dengelemeye, bağırsakları çalıştırmaya, kemik sağlığını korumaya, kilo kontrolü yapmaya yardımcı olur.

Kavun

Hoş kokusuyla bile mest eden kavun, yazın geldiğinin habercisidir. Kavun zengin bir içeriğe sahiptir. Sağlıklı ve dengeli yaşam için tüketilmesi önerilir. Kavun sulu özelliğiyle sindirim sistemini çalıştırmaya, damar tıkanıklığını önlemeye, böbrek taşı ve kum düşmesine, cildi nemlendirmeye, idrar söktürmeye yardımcı olur, sindirimi kolay olduğu için diyet listelerine sıklıkla yer alır.

Karpuz

Yüksek su oranıyla yaz mevsiminin sembolü karpuz aynı zamanda yoğun lif içeriğine sahiptir. Karpuz su oranı sebebiyle hafif meyvelerden kabul edilse de yüksek şeker barındırır, bu yüzden dikkatli tüketilmesi gerekir. Karpuz tansiyon rahatsızlığını, kabızlık problemini, uykusuzluğu, cilt sağlığını destekler, sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur.

Yeni dünya

Çekirdekli meyve ailesinden yeni dünya, turuncu rengiyle ve sulu lezzetiyle yaz mevsimini canlandırıyor. Yeni dünya fosfor, potasyum, kalsiyum gibi önemli mineraller içerir, sağlıklı yaşamı destekler. Mevsiminde yiyeceğiniz yeni dünya ile göz ve cilt sağlığınızı, sindirim sisteminizi, sinir sisteminizi destekleyebilirsiniz. 

Şeftali

C vitamini deposu şeftali, magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum ve demir bakımından da oldukça zengindir. Şeftali tam bir destekleyicidir. Kalbi korumaya, kanı temizlemeye, cildi nemlendirmeye, vücut direncini artırmaya, uykusuzluğu gidermeye yardımcı olur, hafif ve sulu yapısıyla ferahlık hissettirir.

Dut

Haziran ayında beyaz ve kara dut yeme zamanı başlar. Dut, kan yapıcı özelliğiyle bilinir en çok. Tazesi de kurusu da sağlığı destekler, birçok rahatsızlığı önlemeye yardımcı olur. Bu ay ideal porsiyonlarda dut tüketerek karaciğerinizi, midenizi, bağırsaklarınızı, solunum yolunuzu destekleyebilir, dutun antibiyotik özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Haziran ayı meyveleri; sulu, lezzetli, tatlı meyve şöleninin başlangıcı sayılıyor. Her gün aşırıya kaçmadan meyve tüketerek yaşam kalitenizi artırabilir, yaz sıcaklarında hafifletici beslenmeyle sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

16B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

34B Görüntüleme