Sizler için hazırladığımız mevsim çarkı tablomuz sayesinde ay ay ne yemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz!
13.07.2020Hangi meyve ve sebze hangi mevsimde taze bulunur? Sizler için hazırladığımız mevsim çarkı tablomuz sayesinde ay ay ne yemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz!
Peki neden mevsimsel beslenmeliyiz, hiç düşündünüz mü?
Bildiğiniz üzere neredeyse aradığımız her meyve ve sebzeye her mevsim ulaşabilir hale geldik. Fakat uzmanlar bu durumun tersi olarak o ürünün sadece mevsiminde tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor... Çünkü olması gereken zamanda üretilen ve tüketilen meyve sebzelerin besleyici özellikleri çok çok daha fazladır, doğru beslenmeye dikkat ettiğimiz takdirde de meyve ve sebzelerin antioksidan özellikleri insan sağlığına fazlasıyla yarar sağlamaktadır.
Ayrıca, o mevsimde insan vücudunun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller rahatlıkla karşılanırken, hastalıklarla savaşmada da büyük fayda sağlamaktadır.
Bir diğer avantajı ise daha ekonomik, daha bol bulunabilir, daha lezzetli ve az maliyetli olarak satın alınabilmektedir.
Olması gereken mevsimde yetişmemiş ürünler ise doğa şartlarına uygun yapılarak değil, doğayla mücadele edilerek üretilmektedir. Üretilmesi için; hibrid tohumu, böcek ilacı, kimyasal gübre kullanım oranı da üreticiler tarafından artırılmak zorunda kalmaktadır.
Ülkemizde meyve ve sebzelerin hangi mevsimde yetiştiğini karıştıranlardansanız sizin için hazırladığımız mevsim çarkımıza göz atabilirsiniz!
İLKBAHAR AYLARI
Mart
Kuşkonmaz, Ispanak
Nisan
Taze Bakla, Bezelye, Kuşkonmaz, Enginar, Can Erik
Mayıs
Taze Bakla, Bezelye, Kuşkonmaz, Soğan, Enginar, Çilek, Can Erik, Kiraz, Sarımsak
YAZ AYLARI
Haziran
Taze Bakla, Bezelye, Soğan, Taze Fasulye, Çilek, Kayısı, Kiraz, Domates, Taze Patates, Sarımsak, Vişne
Temmuz
Pazı, İncir, Bamya, Yeşil Biber, Şeftali, Taze Börülce, Soğan, Taze Fasulye, Böğürtlen, Karpuz, Kayısı, Dut, Armut, Kapak, Armut, Kabak, Domates, Çağla, Taze Patates, Sarımsak, Patlıcan, Vişne
Ağustos
Pazı, İncir, Bamya, Yeşil Biber, Şeftali, Taze Börülce, Soğan, Taze Fasulye, Böğürtlen, Karpuz, Kayısı, Dut, Armut, Kapak, Armut, Kabak, Domates, Taze Patates, Sarımsak, Patlıcan
SONBAHAR AYLARI
Eylül
Yeşil Biber, Kereviz, Üzüm, Ayva, Nar, Semizotu, Limon, Armut, Kabak, Domates, Mısır, Taze Patates, Elma, Patlıcan
Ekim
Kereviz, Trabzon Hurması, Ayva, Nar, Mandalina, Limon, Pırasa, Turp, Lahana, Brüksel Lahanası, Kabak, Muz, Elma
Kasım
Karnabahar, Kereviz, Trabzon Hurması, Balkabağı, Nar, Mandalina, Limon, Pırasa, Turp, Lahana, Brüksel Lahanası, Portakal, Ispanak, Muz
KIŞ AYLARI
Aralık
Karnabahar, Havuç, Balkabağı, Mandalina, Limon, Lahana, Portakal, Ispanak
Ocak
Pazı, Havuç, Karnabahar, Limon, Brüksel Lahanası, Lahana, Turp, Pırasa, Portakal, Ispanak
Şubat
Pazı, Havuç, Brüksel Lahanası, Lahana, Turp, Pırasa, Ispanak
TÜM YIL BOYUNCA
Badem, Ceviz, Fındık, Kestane, Antep Fıstığı
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...
İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.
Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?