Ekim ayı sonbahar mevsiminin en güzel dönemini yansıtır, serin havasıyla kışı hatırlatırken tezgahlarda hala renkli ve lezzetli bir meyve menüsü oluşturmayı başarır. O zaman Ekim ayında tezgâhları süsleyen meyveleri birlikte keşfedelim.
02.10.2021Ekim Ayı Meyveleri
Yaprakların düşmeye başladığı, sonbahar mevsiminin artık geldiğinin daha iyi hissedildiği şu günlerde Ekim ayında hangi meyveleri yiyebileceğinizi biliyor musunuz? Ekim ayı sonbahar mevsiminin en güzel dönemini yansıtır, serin havasıyla kışı hatırlatırken tezgahlarda hala renkli ve lezzetli bir meyve menüsü oluşturmayı başarır. O zaman Ekim ayında tezgâhları süsleyen meyveleri birlikte keşfedelim.İşte Ekim ayı meyveleri…
Mandalina
Narenciye meyveleri arasında minimal formuyla ve yoğun lezzetiyle hazır bekleyen mandalina, Ekim ayı meyveleriyle birlikte tezgahlarda görülmeye başladı. Mandalina yüksek C vitamini oranıyla sonbahar – kış boyunca bağışıklık sisteminizin lezzetli bir destekçisi olabilir. Mandalina hastalıklara karşı kalkan oluşturmaya ve gribal enfeksiyonlardan korumaya yardımcıdır.
Armut
Sulu, yumuşacık, lezzetli bir armut yemenin tam vakti olabilir. Armut Ekim meyveleri arasında ihtişamıyla yer alır. Enfeksiyonu önlemeye, vücut direncini artırmaya yardımcı olan armut, sindirim sisteminin rahatlamasına ise destek verir. Yemek sonrası hissedilen hazımsızlık problemlerini azaltabilir. Potasyum desteğiyle vücudun su dengesini koruyabilir. Hem meyve olarak hem de etli yemeklerde lezzet eşlikçisi olarak Ekim ayında bolca tüketilebilir.
Mürdüm eriği
Mürdüm eriği tatlı – ekşi tadıyla Ekim ayında meyve tezgahlarında yer almaya devam eder. Tazesi ve kurusu bu dönemde çok sık tüketilir. Genellikle sonbahar mevsiminde mürdüm erikleri kışa hazırlık maksadıyla reçel, kuru meyve haline getirilir. Mürdüm eriği toksinlerin atılmasına, idrar söktürmeye, ödem atmaya yardımcı bir meyvedir. Böbrek sağlığını destekler. Özellikle kum – taş düşürmeye yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırabilir, kabızlığı önleyebilir. Sinir sistemini destekleyebilir. Kalp ve damar sağlığına iyi gelebilir.
İncir
Yeşil ve kara incir lifli yapılarıyla ve bol besin desteğiyle sonbaharda sağlığınızın lezzetli destekçisi olabilir. İncir düşük kalorisiyle diyet yapanların dahi yaşamını destekler. Sindirim sisteminin çalışmasına, kemik ve diş sağlığının korunmasına yardımcı olur. Cildi destekler, ciltte meydana gelen siğil ve çıban oluşumunu önlemeye çalışır. Menopoz dönemine destek verir. Kalp sağlığına yardımcı olur, tansiyonu dengeleyebilir. Saç sağlığına destek olur.
Üzüm
Üzüm migrene, hazımsızlığa, sindirime, göz sağlığına, kolesterole iyi gelen sağlıklı ve lezzetli bir Ekim meyvesidir. Ekim ayında yemeğe devam edebileceğiniz üzüm, antioksidan deposudur. Mevsim geçişlerinde ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi verebilir, hastalıklara karşı direncinizi yükseltebilir. Kabızlık problemlerini azaltabilir, zayıflamaya yardımcı olabilir. Cildi destekler, erken yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.
Greyfurt
Greyfurt sonbahar – kış meyvesidir. Ekim ayı meyveleri ile birlikte görücüye çıkar. Yoğun C vitaminine sahiptir. Bu yönüyle bağışıklık sisteminin en güçlü yardımcılarından sayılır. Turunçgillerin acı – tatlı meyvesi greyfurt aynı zamanda toksinlerden arınmaya yardımcı olur. Göz sağlığını destekler. Kas ve kemik sağlığını korumaya çalışır. Greyfurt güçlü bir meyvedir ancak bazı ilaçlarla birlikte tüketilmesi sakıncalı olabilir. İlaçların emilimini, etkisini azaltacağı için risk oluşturabilir. Kronik ilaç kullanıyorsanız greyfurtu doktorunuza danışmadan tüketmeyin.
Muz
Potasyum deposu muz, sporcuların, vücut geliştirenlerin, kilo vermeye çalışanların, yoğun tempoda yaşayanların en lezzetli enerji destekçilerinden biridir. Muz fiziksel performansı destekler, diş ve diş eti sağlığını korumaya yardımcı olur. Depresyon, stres, kaygı bozukluklarını gidermeye yardım eder. Mide problemlerine iyi gelebilir. Potasyum içerdiği için kalp sağlığını destekleyebilir. Cildi destekler. Kemik gelişimine destek verir. Dengeli tüketildiğinde sindirim sistemini düzenleyebilir, kilo vermeye destek olabilir.
Kızılcık
Kızılcık Eylül – Ekim aylarında sonbahar mevsiminde çıkar. Kendisi küçük faydası büyük denilen meyvelerdendir. Kalp sağlığına, idrar yolu enfeksiyonlarına, diş eti sağlığına, uyku düzenine, kemik gelişimine destek verir. Düşük kalorisiyle diyet listelerini destekler, metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.
Hünnap
Güney Asya meyvesi hünnap lifli ve bol vitaminli, mineralli lezzetli bir besindir. Enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Kalp ve beyin sağlığına iyi gelir. Sinir sistemini destekler; stres, depresyon, zihin yorgunluğunu önlemeye yardımcı olur. Hünnap ayrıca cildi ve saçı destekler, hücre onarımına yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde ise lif desteği verir, sindirim sisteminin düzenlenmesine destek verir.
Elma
Vitamin, mineral ve lif bakımından zengin elma, dayanıklı yapısıyla sonbahar meyvelerine eşlik eder. Elma sağlığınıza çok yönlü destek verir. Dengeli tüketimde kalbe, cilde, diyabete, sindirim sistemine, beyin sağlığına iyi gelir. Sadece meyvesi değil kabukları da oldukça faydalıdır. Sindirimi rahatlatmaya yardımcı olur. Elmayı taze ve kuru tüketmek bağışıklık sistemini destekler, gelişmiş bir destek verir.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...
İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.
Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?