Kısık Ateş
Blog

Cheesecake Neden Çatlar?

Cheesecake neden çatlar? Bunun bir kaç nedeni vardır...

Cheesecake Neden Çatlar?
Paylaş
  • 88B
  • 33
  • Kaydet

Chessecakeler pişerken veya piştikten sonra çatlayabilir. Bunun sebepleri nelerdir, gelin birlikte inceleyelim...

Cheesecake'in çatlamasının birkaç nedeni vardır;

1) Dolgu malzemesinin aşırı karıştırılması veya az karıştırılması
2) Çok yüksek ısıda pişirilmesi
3) Pişme süresinin çok aşılması
4) Şok ısı değişikliği
5) Yüksek fan ayarı
6) Fazla titreşim

Hazırlama ve pişirme kriterlerine uyulsa dahi soğuma esnasında çatlama görülebilir. Çünkü soğumakta olan ürünün hacmi daralacağı ve orta kısma doğru bir büzülme meydana geleceği için ortası çatlayacaktır. Bunu önlemek için, fırından çıktıktan sonra cheesecakein kenarlarını kalıbın temas yüzeyinden bıçağın ucuyla keserek kurtarmak gerekir. Böylece çatlamayı önleyebiliriz.

Yorumlar (2)

Seren Barlak
· 16.03.2018

Merhaba, 180 derece fazla mıdır chessecake için? 160 derecede 1 saat kadar çatlama olmadan pişer mi?

Mesut Yılmaz
· 11.04.2018

130 derecede benmari usulu pişirin çatlama yapmaz. Cheesecake kalibinin altını streç ve folyoyla izoleedin. Pişmesi yaklaşık iki saat surer.

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

25B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

17B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

37B Görüntüleme