Cheesecake neden çatlar? Bunun bir kaç nedeni vardır...
28.02.2018Chessecakeler pişerken veya piştikten sonra çatlayabilir. Bunun sebepleri nelerdir, gelin birlikte inceleyelim...
Cheesecake'in çatlamasının birkaç nedeni vardır;
1) Dolgu malzemesinin aşırı karıştırılması veya az karıştırılması
2) Çok yüksek ısıda pişirilmesi
3) Pişme süresinin çok aşılması
4) Şok ısı değişikliği
5) Yüksek fan ayarı
6) Fazla titreşim
Hazırlama ve pişirme kriterlerine uyulsa dahi soğuma esnasında çatlama görülebilir. Çünkü soğumakta olan ürünün hacmi daralacağı ve orta kısma doğru bir büzülme meydana geleceği için ortası çatlayacaktır. Bunu önlemek için, fırından çıktıktan sonra cheesecakein kenarlarını kalıbın temas yüzeyinden bıçağın ucuyla keserek kurtarmak gerekir. Böylece çatlamayı önleyebiliriz.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...
İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.
Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?