Özellikle profesyonel anlamda şeflik yapan herkesin bilmesi gereken bıçak çeşitleri ve uluslararası kesim teknikleri nelerdir? Yemek yaparken hangi bıçaklar kullanılır? Mutfakta doğru bıçak seçiminin önemi ve kesim teknikleri nelerdir?
15.04.2019Bıçaklar
Şef bıçağı: Bir şefin hemen hemen her iş için kullandığı bıçaktır. Doğrama, dilimleme gibi işleri bununla yapabilir. Genellikle 25-35 cm aralığında olur.
Utility bıçak: Şef bıçağının bir boy küçüğüdür. Daha hafif işler için kullanılabilir.
Ufak bıçak (paring knife): Sebze meyvelerin soyulması, tıraşlanması vb. işler için kullanılır.
Kemik Sıyırma Bıçağı: Et ile kemiği birbirinden ayırmak için kullanılır. Kesici yüzeyi, şef bıçağından daha ince ve daha kısadır.
Fileto bıçağı: Balık fileto çıkarma amacıyla kullanılır. Kemik sıyırma bıçağı ile aynı boylarda olup, daha esnek bir yapıya sahiptir.
Dilimleme bıçağı: Pişmiş et dilimlemek için veya füme somon gibi ürünlerde kullanılır.
Satır: Ağırlığı dolayısıyla genellikle kemikleri kesmek için kullanılır.
Tourne Bıçağı: Ufak ve ucu kıvrık bir bıçak çeşididir. Genellikle meyve ve sebzelere şekil vermek amacıyla kullanılır.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...
İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.
Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?