Armudun sağlığa faydaları nelerdir? Armut neye iyi gelir? Armut yararları ile biliniyor, tadıyla seviliyor, aromasıyla birçok tarifte yer alıyor. Peki, armudun zararları hakkında ne biliyorsunuz? İşte armudun zararları…
25.11.2021Armut Faydaları Nelerdir?
Yaz başından sonbaharın bitimine kadar tüketilebilen armut, tipik bir ağaç meyvesidir. Armut ılıman iklim meyvesi olup Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika bölgelerinde yetişiyor. Armut meyvesi kadar armut ağacı da değerlidir çünkü armut ağacının güçlü yapısı mobilya ve müzik aletleri üretiminde kullanılıyor. Taze armut, kuru armut ve armut suyu seçenekleriyle tüketilen meyvenin, üç binden fazla çeşide sahip olduğu biliniyor. Armut, sulu lezzetinin yanı sıra A, B, C, K vitaminleri, yüksek lif içeriği ve potasyum, demir, magnezyum, sodyum mineralleriyle oldukça faydalı. O halde biraz armudun faydaları neler inceleyelim.
Sindirimi kolaylaştırır
Lifli besinler sindirimi kolaylaştıran, hazımsızlığı önleyen besinlerdir. Armut, içeriğindeki lif oranıyla ağır yemeklerden sonra dahi sindirime yardımcı olur, hazımsızlığı ve şişkinliği olumlu yönde destekler.
Su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur
Potasyum içeren besinler vücudun su ihtiyacına katkı sağlar, su dengesini korumaya yardımcı olur. Armutta bulunan potasyum, bu konuda ideal özellikler gösterir, vücudun su dengesizliğini gidermede destek olur.
Bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur
C vitamini kaynağı armut, portakal-greyfurt gibi C vitaminiyle özdeşleşen meyveleri tüketemeyenlere ideal bir besin alternatifi oluşturur. Armut, C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler, hastalıklara karşı direnci artırmaya yardımcı olur.
Folik asit desteği verir
Hamile kadınların ve anne karnındaki bebeklerin ihtiyaç duyduğu folik asidi doğal yollarla almak önem taşır. Armut mevsiminde düzenli armut tüketmek doğal folik asit alımını destekler, bebeğin gelişimine yardımcı olur.
Böbrek taşı düşürmeye yardımcı olur
İdrar söktürmeyi destekleyici özelliğiyle öne çıkan armut, böbrek taşı rahatsızlığından muzdarip kişiler için doğal bir yardımcıdır. Böbrek taşı düşürenlerin tüketmesi önerilen armut, sıklıkla idrara çıkmaya ve sancıları azaltmaya yardımcı olur.
Bağırsakları temizler
Armut, lifli bir meyve olduğu için hazımsızlığı önlemeye destekçidir. Öte yandan aç karnına tüketildiğinde bağırsak kurtlarının dökülmesine yardımcı olur.
Kansızlığa iyi gelir
Armut içerdiği demir oranıyla kansızlık rahatsızlığının tedavisini destekler. Düzenli armut tüketimi vücuttaki demir oranını artırmaya ve kan yapımına yardım eder.
Armut Nasıl Tüketilir?
Armut soyularak ya da kabuğuyla birlikte tüketebileceğiniz bir meyvedir. Armudu klasik meyve yeme ritüeli haricinde salata, komposto, reçel, marmelat, meyve suyu ve çay olarak tüketebilirsiniz. Armut birçok kültürde yemeklerde kullanılıyor, aromasıyla yemeğe lezzet kazandırıyor.
Armudun Zayıflamaya Etkisi
Armut sulu ve lifli bir besin olduğu için zayıflamaya çalışan ya da bağırsakları çalışmayan kişiler için genel soru “armut zayıflatır mı? armut bağırsakları çalıştırır mı?” oluyor. Gün içerisinde armut tüketmek bağırsakları hareketlendirerek idrar ve dışkıya çıkmaya yardımcı oluyor. Özetle, eser miktarda tüketilen armut bağırsakları çalıştırmak suretiyle zayıflamaya yardımcı oluyor demek mümkündür.
Armudun Besin Değeri
100 gram armudun besin değeri;
Yüksek lif içeriği ile bağırsak sağlığını destekler. İçeriğindeki potasyum ile vücudun su dengesini sağlamasının yanı sıra C vitamini ile de vücudun enfeksiyonlar karşısında direncinin artmasında etkilidir.
Armudun Zararları
Armut yararları ile biliniyor, tadıyla seviliyor, aromasıyla birçok tarifte yer alıyor. Peki, armudun zararları hakkında ne biliyorsunuz? İşte armudun zararları;
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...
İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.
Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?