Kısık Ateş
Blog

3 Barista 3 Fincan - Orkun Üstel

Sıkça duyduğumuz demleme yöntemlerinden biri olan V60’ın ne olduğuna ve nasıl kullanıldığına açıklık getirmek istiyoruz!

3 Barista 3 Fincan - Orkun Üstel
Paylaş
  • 15B
  • 64
  • Kaydet

Son zamanların en popüler sektörlerinden biri haline gelen 3. nesil kahvecilikte, Orkun Üstel ile sıkça duyduğumuz demleme yöntemlerinden biri olan V60’ın ne olduğuna ve nasıl kullanıldığına açıklık getirmek istiyoruz…

Kahve demlemenin inceliklerinden bahsetmeden önce, işin uzmanı Orkun Üstel’in başarılarından çok kısa bahsetmek isteriz;

Kahve demleme tekniklerine olan ilgisi ve disiplinli çalışma hayatıyla 2017 SCA Türkiye Demleme Yarışmasında 1.lik ödülünü alan değerli bir baristadır. Ayrıca birçok kahve alanında önemli derecelere sahip olan Orkun Üstel şimdiler de Kronotrop Coffee Bar & Roastery - Barista eğitmeni olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Lezzetli bir kahve için, V60 demleme tekniği ipuçları ile kullanılan ekipman ve fincan seçiminin de büyük önem taşıdığını hepimiz biliyoruz.

İşinde uzman baristamız, Kütahya Porselen’in ‘Barista Kahve Filtresi’ yardımıyla yaptığı enfes kahveleri ‘Lima Siyah Kahve Fincanı’ ile sunmayı tercih ediyor. Neden mi?

Gelin hep beraber izleyelim…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (1)

Arife Kaya
· 06.03.2020

Q😮😳🤩😰😫

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Yanlış Telaffuz Edilen Mutfak Terimleri ve Yemekler

Fajita nasıl okunur? Peki ya Tortilla?

20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
2 Şef 1 Sohbet - Ali Ronay ve Fehmi Samancı

Muhteşem buluşma! Kahkaha dolu bir sohbete hazır mısınız?

11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ünlü Şeflerimize Sorular Sorduk, Samimi Cevaplar Aldık - Maksut Aşkar

Şef Maksut Aşkar’ın bilinmeyen yönleri.

11B Görüntüleme