Tarif

Zerdeçallı Cevizli EkmekTarifi

Mis gibi kokusuyla bayılacağınız Zerdeçallı Cevizli Ekmek tarifi! Zerdeçallı Cevizli Ekmek tarifi nasıl yapılır? Dışı kıtır kıtır içi yumuşacık cevizli ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Zerdeçallı Cevizli EkmekTarifi
Paylaş
  • 21B
  • 137
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1000 g durum buğdayı
330 g beyaz un
535 g beyaz un ekşi mayası
1000 g su
13 g toz zerdeçal
27 g kaya tuzu
250 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Ceviz dışındaki bütün ürünleri bir kapta güzelce karıştırdıktan sonra tezgahta yaklaşık olarak 20 dakika yoğurun.
  • Daha sonra cevizleri ilave edin.
  • Yaklaşık olarak bir buçuk saat oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurunuzu istediğiniz büyüklükte keserek form verin ve 1 gece dolapta bekletin.
  • Dinlenen ekmek hamurunu önceden ısıtılmış 250 derece fırına atın ve dereceyi 230’a düşürerek yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
47B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Köy Ekmeği Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
25B Görüntüleme
Beyaz Ekmek Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
43B Görüntüleme

Yorumlar (6)

İnci Dinek
· 08.02.2021

Bunu denicem şef

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
İnci Dinek
· 08.02.2021

Sef durum bugdayi nerde bulucaz ?

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

İnternetten bulabilirsiniz 😊

İnci Dinek
· 09.02.2021

Tesekkurler

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi