Tarif

Pırasalı Köfte Tarifi

Tam mevsiminde yapabileceğiniz son derece lezzetli bir köfte tarifi, Pırasalı Köfte tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Et Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 14B
  • 141
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g bebek patates
1 adet pırasa
1 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek
kimyon
tuz
300 g kıyma
60 ml zeytinyağı
3 dal taze kekik
3 dal taze biberiye

Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayın.
  • Pırasa ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  • Bir karıştırma kabında kıyma, ufalanmış ekmek, sarımsak, pırasa, kimyon ve tuzu yoğurarak karıştırın.
  • Eşit parçalara bölerek köftelere şekil verin.
  • Haşlanmış patatesleri ikiye bölün ve derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine taze kekik, biberiye, tuz ve zeytinyağı ilave ederek harmanlayın.
  • 160°C fırında 45 dakika pişirin.
  • Bir tavada, köftelerin iki yüzünü eşit olacak şekilde kızartın. (Dilerseniz çok az sıvı yağ ekleyebilirsiniz)
  • Servis tabağına aldığınız pırasalı köfteleri, patateslerle beraber sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Şişte Patlıcan Püreli Kebap Tarifi
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Alinazik Kebabı Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
30B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.