Tarif

Şişte Patlıcan Püreli Kebap Tarifi

Patlıcan yatağında şiş kebap nasıl yapılır? Köfte şiş kebap tarifi: közlenmiş patlıcanlı kebap yapımı...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Et Tarifleri
Izgara
Şişte Patlıcan Püreli Kebap Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 174
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g orta yağlı kıyma
20 g biber salçası
tuz ve karabiber
2 tutam kimyon
2 adet topan patlıcan
8 adet çeri domates
3 adet sivri biber
Patlıcan Püresi için:
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
10 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
közlenmiş patlıcan
5-10 ml limon suyu
tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın ve içerisine biber salçası, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yaklaşık 15 dk. yoğurun. Yoğurulan kıymayı buzdolabında 15 dk. dinlendirin.
  • Kebap köftesi dinlenirken patlıcanların üzerine çatal yardımı ile delikler açıp 250 derecelik fırında veya ızgarada 20-25 dk. közleyin.
  • Dinlenen kebap köftesini ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak parmak şekline getirin. Daha sonra bir kebap bir çeri domates, bir kebap bir biber olarak sırayla şişlere dizin. Izgara tavası ya da ızgarada arkalı önlü kızartın.
  • Patlıcan püresi için; kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını kızdırıp kavurun.
  • Közlenen patlıcanların kabuklarını dikkatlice soyduktan sonra doğrama tahtasında uzun bir bıçak yardımı ile kıyın.
  • Kavrulan soğanları üzerine ekleyin. Limon suyu, tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra karıştırıp servis tabağına yayın.
  • Üzerine ızgarada pişen şişleri koyun ve sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pancetta Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
İslim Kebabı Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kilis Tava Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
410B Görüntüleme

Yorumlar (6)

BirgülÖztürk
· 12.10.2020

Köz patlıcanı yağda çevirmiyor muyuz.

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 12.10.2020

Merhaba, soğanın üzerine eklemeniz yeterlidir. Extra bir işlem uygulamanıza gerek yok. Ellerinize sağlık👍🏼

BirgülÖztürk
· 12.10.2020

Teşekkür ederim, sizin de elinize sağlık

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Mehmet Yılmaz
· 18.10.2020

Merhaba Adıyaman'da aynı tarifte ama koftesiz yapılıyor.

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi