Tarif

Köri Soslu Tavuk Tarifi

Asya Mutfağı'nın vazgeçilmez baharatı köri ile tavuğun muhteşem uyumu! Köri soslu tavuk tarifi nasıl yapılır? Körili tavuk yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde şipşak hazırlayabileceğiniz leziz köri sosu nasıl yapılır? Kremalı köri soslu tavuk tarifinin tüm detayları için videomuza göz atmayı unutmayın!
45 Dakika
6-8 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 516B
  • 97
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
8-10 adet mantar
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
yeteri kadar tuz&karabiber
10-15 g köri baharatı
200 ml Pınar Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı kapya biber, yeşil sivri biber ve soğanları jülyen şekilde doğrayın.
  • Tavuk etini jülyen doğrayıp geniş bir tavada yağsız olarak pişirmeye başlayın.
  • Hafif pişmiş olan tavuklara doğranmış soğan ve biberleri ekleyip soteleme işlemine devam edin. Ardından doğranmış sarımsak ve mantarları tavaya alın.
  • Renk alıp, suyunu çekmeye başlarken tereyağını ilave edin ve bir süre de bu şekilde pişirin.
  • Daha sonra tuz, karabiber ve köri baharatıyla yemeğinizi lezzetlendirin. Son olarak kremayı ilave edin ve yaklaşık 10 dakika orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  • Hazır olan köri soslu tavuğu dilediğiniz şekilde sıcak olarak servise hazır hale getirebilirsiniz.
  • Servis Önerisi: Köri soslu tavuğu patates kızartması, pilav, salata ve sebze garnitürleriyle servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

*Köri Soslu Tavuk Kaç Kalori?

- Kalori miktarı, kullanılan malzemelere, porsiyon büyüklüğüne ve tarife bağlı olarak değişir. Genellikle bir porsiyon köri soslu tavuk, ortalama olarak 250-400 kalori arasında olabilir. Ancak, tam bir sayı vermek için tarife göz atmanız veya hazır bir ürün kullanıyorsanız ambalajdaki besin değerlerine bakmanız daha doğru olacaktır.

*Köri Soslu Tavuk Ne Kadar Sürede Pişer?

- Tavuğun büyüklüğüne ve pişirme yöntemine bağlı olarak pişirme süresi değişir. Genellikle fırında pişirilen bir tavuk yemeği, 30-45 dakika arasında pişebilir.

*Köri Soslu Tavuk Nasıl Marine Edilir?

- Tavuk marine işlemi, genellikle bir karışım içinde belirli bir süre bekletilerek yapılır. Köri soslu tavuk için, tavuk parçalarını bir kap içinde köri sosu, yoğurt, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı gibi malzemelerle karıştırarak en az birkaç saat (tercihen bir gece) buzdolabında bekletmek tavsiye edilir. Bu, tavuğun lezzet almasını sağlar.

*Köri Soslu Tavuk Yanında Ne Gider?

- Köri soslu tavuk genellikle pirinç, kuskus, bulgur pilavı veya baharatlı pilav ile servis edilir. Ayrıca, taze sebzeler veya yeşilliklerle yapılmış bir salata da iyi bir yan lezzet olabilir. Yanında taze pide gibi ekmekler de tercih edilebilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.7
15 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Limonlu Piliç But Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Domates Soslu Piliç Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Baharatlı Tavuk Budu Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (3)

SeferKaya
· 02.06.2023

Mamiya ellerine sağlık kuzen

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Cansu Zora
· 22.10.2023

Mantarsız olarak denedim gayet lezzetli oldu. Teşekkürler. 🌸

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 23.10.2023

Ellerine sağlık Cansu ,afiyet olsun :)