Tarif

Karamelize Soğanlı Pide Tarifi

Farklı, lezzetli ve çıtır... Karamelize Soğanlı Pide tarifi.
75 Dakika
2-4 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Karamelize Soğanlı Pide Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 82
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550-600 g un
15 g yaş maya
25 g toz şeker
8 g tuz
alabildiği kadarsu
Harcı için:
6 adet kuru soğan
80 ml zeytinyağı
30 g toz şeker
4 dal taze biberiye
200 g Pınar Labne
Pınar
tuz&karabiber
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g konserve mısır
30 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını açın. Yaş maya, toz şeker, tuz ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun.
  • Üzerini streç film ile örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
  • Soğanları soyun ve ay şeklinde ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyun ve soğanları soteleyin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca içine şeker ilave edin. Karamelize olana kadar soteleme işlemine devam edin.
  • Dinlenmiş hamuru oval açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.
  • Kıyılmış biberiyeleri labne ile bir kasede karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Harcı pidenin ortasına sürün. Karamelize ettiğiniz soğanları pidenin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 195 derece fırında ortalama 15-20 dakika pişirin.
  • Pidenin altı ve üstü kızardığında pişmiş demektir. Fırından çıktıktan hemen sonra üzerine tereyağı sürün.
  • Ceviz ve mısır taneleri serperek sıcak servis edin.

Püf Noktası

*Yaş maya yerine 6 g instant kuru maya kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Evde Ramazan Pidesi Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fındık Lahmacun Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
64B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Adil Usta’nın Ramazan Pidesi Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.