Tarif

Ezogelin Çorbası Tarifi

Sofraların geleneksel tadı Ezogelin çorbası tarifi: Türk mutfağına özgü geleneksel tadıyla Ezogelin çorbası tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
50 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Ezogelin Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 394B
  • 167
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g pirinç
25 g bulgur
200 g kırmızı mercimek
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
70 ml sıvı yağ
10 g domates salçası
1,5 - 2 litre tavuk suyu
yeteri kadar tuz
5 g kuru nane
5 g pul biber
5 g kuru kekik
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede 500 ml su kaynatılır. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinç, bulgur ve mercimek tencereye aktarılır. Bir tutam tuz eklenir. Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranıp ayrı bir tencerede sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar sotelenir, domates salçası eklenir ve kavrulur.
  • Kavrulan salçaya tavuk suyu eklenip kaynamaya bırakılır, kaynamaya başlayınca haşlanmış ve süzülmüş pirinç, bulgur ve mercimek eklenir.
  • Kuru baharatlar eklenip kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakılır. Çorba pişip kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır, içine yarım adet limon suyu ilave edilir. Son olarak rondodan geçirilir ve servise hazır edilir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Gerekirse kıvamını ayarlamak için sıcak su ilave edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
4.9
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Pancarlı Lahana Çorbası Tarifi
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Buğday Çorbası Tarifi
12B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Ahmet Karakaş
· 15.04.2020

Selamlar, tesekkur ederim tarif sahane fakat son olarak pisirme surelerini de yazarsaniz sevinirim

Rengin moroglu
· 13.11.2020

Malzeme ölçüsünün üzerinde ölçü değerleri sunulmuş..

Ahmet Ahmet
· 09.09.2021

Mercimek neden pirinç ve bulgurla haslanmadi . Sonunda eklendi. Yumuşaması diğerlerine göre daha mı kolay

Cemre Derya Üner
· 13.10.2023

2 l yerine 1.6 l su kullandım, tuzlu yediğimiz için tuz miktarını kendime göre ayarladım. Hafif ve lezzetli bir çorba oldu. Tarif için teşekkür ederim :)

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 18.10.2023

Ellerinize sağlık eminim çok lezzetli olmuştur. 😊🙏👍