Kısık Ateş
Tarif

Zahterli Focaccia Tarifi

İtalyanların meşhur focaccia ekmeğine birçok farklı yorum getirebilirsiniz ama bu gerçekten en güzellerinden biri! 😉
55 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 20B
  • 150
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g yaş maya
50 ml zeytinyağı
500 g un
10 g tuz
325-350 ml su
20 g toz zahter
Üzeri için:
100 g kiraz domates
1/2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
taze kekik
taze biberiye

Nasıl Yapılır?

  • Maya ve bir miktar suyu karıştırın.
  • Zeytinyağı, un ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ilave edin yoğurmaya devam edin.
  • Bu aşamada toz zahteri ekleyin. (Farklı tatlarla aromalandırmak isterseniz de bu aşamada ekleyin)
  • Pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  • Pişireceğiniz kabı zeytinyağı ile yağlayın, hamuru kabın içine alın ve eşit şekilde form verin.
  • Mayalandırmaya bırakın. 2-2 buçuk katı kadar kabarmasını bekleyin.
  • Pişireceğiniz kaba aldığınızda üzerine; 4’e bölünmüş kiraz domatesleri, halka doğranmış kuru soğanı ve ince ince doğranmış sarımsakları ekleyin. Dilerseniz az miktarda kekik ve biberiye serpin.
  • 1.5 çay kaşığı kadar tuzu, suyla açın ve salamura yaparak üstüne yayın, az miktarda zeytinyağı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen ekmeği 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Püf Noktası

*30 g yaş maya yerine 13 g kuru maya kullanabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Hurmalı Buğday Ekmeği Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Bulgurlu Ekmek Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
27B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Zerdeçallı Cevizli EkmekTarifi
24B Görüntüleme

Yorumlar (1)

İnci Dinek
· 08.04.2020

Sarımsak koymasak mesela benim reflum varda bunu denicem bir gun 😅👍👩‍🍳

Uzman Kemal Can Yurttaş bu yorumu beğendi