Kısık Ateş
Tarif

Tütsü Somon Tarifi

Tütsülenmiş Somon, somon balığının tütsülenerek pişirildiği ve lezzetinin artırıldığı bir deniz ürünüdür. Tütsüleme, balığa özel bir aroma ve tat verirken, aynı zamanda uzun süre saklanmasını sağlar. Tütsülenmiş somon nasıl yapılır? İşte detaylar...
50 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tütsüleme
Tütsü Somon Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g somon
50 g tuz
20 g toz şeker
1 demet dereotu
4-5 adet defne yaprağı
2 adet kuşkonmaz
2 adet bebek kabak
Dereotu Sos için:
1 demet dereotu
1 adet yumurta sarısı
10 g taze kekik
200 ml zeytinyağı
yeteri kadartuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Somon eğer derili ise derisinden ayırın. Tuz, toz şeker ve dereotunu thermomix ile yüksek devirde bulamaç haline getirin ve balığın her yerine bu harcı sürün. Buzdolabında 3 gün boyunca dinlendirmeye bırakın.
  • 3 günün sonunda balığın üzerindeki harcı atmak için yıkayın. Defne yapraklarını üzerine alıp tütsü makinası ile defne yapraklarını tütsüleyip dolapta dinlendirin.
  • Kuşkonmaz ve bebek kabakları tuzlu suda blanch edin. Ardından istenilen boyutlarda kesip ızgarada pişirin.
  • Dereotu sosu için: 1 demet dereotunu sapları ile iyice yıkayın. Ardından thermomixe alın, üzerine yumurta sarısı ve taze kekiği ekleyin. Düşük devirde karıştırırken zeytinyağını yavaşça ekleyin ve sos kıvamına gelene dek çekin.
  • Bağlanan sosu en son aşama, tuz ve karabiber ekleyerek süzün ve soğutun.
  • Altta sebzeler ve dereotu sos, üstte somon ve menekşeler olacak şekilde servise hazırlayın. Dilerseniz somonu dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ananaslı Karides Şiş Tarifi
13B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
18B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Levrek Buğulama Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
45B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.