- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Toprak Güveçte Çipura Tarifi
Tarif
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
Toprak güveçte sote sebzeli çipura tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın, Soteleme
Paylaş
- 18B
- 98
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet çipura balığı
1 adet kabak
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
3 adet sivri biber
200 g kiraz domates
1 adet siyah turp
Sosu için:
25 ml zeytinyağı
10 g toz zahter
yeteri kadartuz
Üzeri için:
1/2 demet dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Kabak, patates, soğan ve sarımsakları güzelce doğrayın. Ardından zeytinyağında soteleyin. Bu sırada hafif tuz ekleyerek sebzelerin karamelize olmasını sağlayın.
- 2Sivri biber, kiraz domates ve turpları ağza gelecek şekilde ortadan 2 veya 4 bölün.
- 3Çipura balıklarının derili taraflarına ikişer çizik atın.
- 4Balıkların sığacağı büyüklükte bir toprak güveci yağlayın. Doğranmış biber ve çeri domatesleri en alt kısma yerleştirin.
- 5Balıkları orta kısma koyup, üzerlerine de sote yaptığınız sebzeleri ve turpları ekleyin.
- 6Son olarak ayrı bir kapta zeytinyağı ve toz zahteri çırpıp üzerlerine dökün.
- 7Tuz oranını kontrol edip, doğranmış dereotunu serpin. Güvecin üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
- 8Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk. pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?