- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Su Muhallebisi Tarifi
Tarif
Su Muhallebisi Tarifi
Su muhallebisi diğer adıyla Saray muhallebisi tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 24B
- 97
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre su
120 g nişasta
220 g toz şeker
10 ml gül suyu
20 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Gül suyu hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın. Topaklanma olmamasına özen göstererek sürekli karıştırarak kaynatın.
- 2Kaynayan muhallebinin rengi saydamlaşıp kıvam aldığında, ıslatılmış kaselere pay edin.
- 3Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- 4Servis etmeden önce muhallebileri ters çevirerek çıkarın ve tatlı tabağına alın.
- 5Arzuya göre üzerine gül suyu ve pudra şekeri serperek servis edin.
Püf Noktası
*Gül suyunu dilerseniz muhallebinin yapım aşamasında koyabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
4-6 Kişilik