- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Meybuz Tarifleri
- Şeftalili ve Vişneli Meybuz Tarifi
Tarif
Şeftalili ve Vişneli Meybuz Tarifi
Sıcak yaz günlerine özel şeftali ve vişneli meybuz tarifi nasıl yapılır? Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz meybuz tarifinin tüm detayları için hemen tıklayın!
20 Dakika
2-4 Kişilik
Meybuz Tarifleri
Dondurma
Paylaş
- 19B
- 23
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şeftali
300 g vişne
60 g bal
1 adet dondurma kalıbı
Nasıl Yapılır?
- 1Kabuğu ve çekirdeği alınmış şeftalileri ve balın yarısını blender haznesine ekleyin.
- 2Şeftali ve bal karışımınız püre haline gelene kadar blender'dan geçirin.
- 3Aynı şekilde çekirdeği ayıklanmış vişne ve kalan balı blender haznesine ekleyin.
- 4Vişne ve bal karışımınızı püre haline gelene kadar blender'dan geçirin.
- 5Püre kıvamına gelen her iki karışımı dilediğiniz şekilde dondurma (meybuz) kalıplarına aktarın.
- 6Hazırladığınız meybuz karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 7Buzluktan çıkardığınız meybuzlarınızı kısa bir süre sıcak suya tutarak kolayca kabından çıkarabilirsiniz. Ardından bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*6 saat dondurucuda bekletin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.