- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Portakallı Kereviz Tarifi
Tarif
Portakallı Kereviz Tarifi
Son baharın gelişiyle tezgahlarda yerini alan kerevizden harikalar yaratabilirsiniz. Tadını sevenler kadar sevmeyenler olsa da vitamin ve şifa yönünden son derece sağlıklıdır. Lezzeti suyunda olan portakallı kereviz yemeği nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 145B
- 189
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
250 ml taze sıkılmış portakal suyu
200 ml su
tuz
karabiber
dereotu
kereviz yaprakları
Nasıl Yapılır?
- 1Kereviz kabuklarını dikkatlice soyun ve elma dilimi şeklinde doğradığınız kerevizleri kararmaması için limonlu suda bekletin.
- 2Kerevizin yeşil yapraklarını 5’er cm uzunlukta kesin ve kenara ayırın.
- 3Patates ve havuçları turne tekniğiyle soyun veya kerevizlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın.
- 4Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar soteleyin. Ardından havuçları ekleyip soteleme işlemini sürdürün.
- 5Limonlu suda beklettiğiniz kereviz ve patates dilimlerini ilave edip yavaşça karıştırın. Arzuya göre bu aşamada kereviz yapraklarını tencereye alın.
- 6Taze sıkılmış portakal suyu (ortalama 1,5 bardak) ekleyip çektirin. Ardından 200 ml (ortalama 1 bardak) suyu ilave edin.
- 7Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte 25-30 dakika pişmeye bırakın.
- 8Piştikten sonra ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak soğutun.
- 9Portakallı kereviz yemeğini dereotu ve kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
3.8
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?