Kısık Ateş
Tarif

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Patatesli gül böreği nasıl yapılır? İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır gül böreği yapmanın püf noktaları nelerdir? Taze yufkadan börek yapımı: tadına doyulmaz iç harcı ile lezzetli gül böreği tarifi...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Patatesli Gül Böreği Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 92
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İç Harcı için:
6 adet orta boy patates
1 adet kırmızı soğan
20 ml zeytinyağı
1 dal taze biberiye
tuz&karabiber
4 adet taze yufka
Sosu için:
120 ml su
120 g Pınar Yoğurt
Pınar
120 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet büyük boy yumurta
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
yeteri kadar susam

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle böreğin iç harcını hazırlamaya başlayın. İlk olarak patatesleri küp küp doğrayıp haşlayın. Ardından kırmızı soğanı küp küp doğrayın, zeytinyağı eklediğiniz geniş bir tavada sotelemeye başlayın. İçine 1 dal taze biberiye ekleyin. Haşlanmış patatesleri tavaya aktarın. Biberiyeyi içinden çıkarıp, patatesleri ezici veya çatal yardımıyla ezin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Bu aşamada farklı baharatlar ekleyerek patates harcınızı ekstra lezzetlendirebilirsiniz.
  • Fırını 180°C’ye ısıtın.
  • Sosu için: Su, yoğurt, süt ve 1 adet yumurtayı geniş bir kasede çırpın.
  • Taze yufkaları üst üste koyarak 4 üçgen halinde kesin. Hazırladığınız sostan sürerek içine yeteri kadar patatesli harçtan ekleyin ve gül şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında, üzeri ve altı kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.5
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çi Börek Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme
Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi
17B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Mantar Dolgulu Su Böreği Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Recep Seyhan
· 17.07.2023

tarifinizi 1e 1 uyguladım 2 kez. 2 sinde de verdiğinizsos ölçüsü % 50 -70 fazla geldi. Yufkaların tüm yüzeyini ıslatmam rağmen.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Merhaba Recep Bey, biz de çok sık denedik ama damak tadımıza göre bize o oran iyi geliyor, yumuş yumuş bir börek oluyor :) Siz tabii ki yaparken zevkinize göre azaltabilirsiniz sosu 😊