- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Patatesli Gül Böreği Tarifi
Tarif
Patatesli Gül Böreği Tarifi
Patatesli gül böreği nasıl yapılır? İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır gül böreği yapmanın püf noktaları nelerdir? Taze yufkadan börek yapımı: tadına doyulmaz iç harcı ile lezzetli gül böreği tarifi...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 20B
- 92
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İç Harcı için:
6 adet orta boy patates
1 adet kırmızı soğan
20 ml zeytinyağı
1 dal taze biberiye
tuz&karabiber
4 adet taze yufka
Sosu için:
120 ml su
1 adet büyük boy yumurta
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
yeteri kadar susam
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle böreğin iç harcını hazırlamaya başlayın. İlk olarak patatesleri küp küp doğrayıp haşlayın. Ardından kırmızı soğanı küp küp doğrayın, zeytinyağı eklediğiniz geniş bir tavada sotelemeye başlayın. İçine 1 dal taze biberiye ekleyin. Haşlanmış patatesleri tavaya aktarın. Biberiyeyi içinden çıkarıp, patatesleri ezici veya çatal yardımıyla ezin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Bu aşamada farklı baharatlar ekleyerek patates harcınızı ekstra lezzetlendirebilirsiniz.
- 2Fırını 180°C’ye ısıtın.
- 3Sosu için: Su, yoğurt, süt ve 1 adet yumurtayı geniş bir kasede çırpın.
- 4Taze yufkaları üst üste koyarak 4 üçgen halinde kesin. Hazırladığınız sostan sürerek içine yeteri kadar patatesli harçtan ekleyin ve gül şeklinde sarın.
- 5Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin.
- 6Önceden ısıtılmış fırında, üzeri ve altı kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.5
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (2)
tarifinizi 1e 1 uyguladım 2 kez. 2 sinde de verdiğinizsos ölçüsü % 50 -70 fazla geldi. Yufkaların tüm yüzeyini ıslatmam rağmen.