Kısık Ateş
Tarif

Neolokal Usulü İmambayıldı Tarifi

Mevsiminde meyve sebzelerle hazırlandığında nefis bir yemek olan imambayıldı tarifini Neolokal usulü yorumladım. Umarım beğenirsiniz! 😊✌️
90 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere, Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 37B
  • 163
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet patlıcan
5 adet domates
500 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 adet patates
3 adet yeşil biber
3'er g tuz ve toz şeker
İmambayıldı Ekmeği için:
1 kg un
35 g maya
50 g toz şeker
30 g tuz
250 g imambayıldı suyu
250 g imambayıldı yağı
Sebze Diagonal için:
100 g domates
100 g yeşil biber
50 g kuru soğan

Nasıl Yapılır?

  • Yemeği için: Patlıcanları diklemesine ikiye kesin ve bol kızartma yağında kızartın. Kağıt havlu ile fazla yağını alın. 5 adet domatesin kabuklarını soyun, her birini dörde bölün.
  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Üzerine doğranmış sarımsak, soğan, patates, domates ve yeşil biberleri ekleyin. Tuz ve toz şeker ile tatlandırın. Son olarak yağda kızarmış patlıcanları tencereye alın, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 25 dk. pişirin.
  • Pişen yemekten patlıcanları çıkarıp, kabuklarını dikkatlice soyun. Patlıcan nori oluşturmak için: 55-60°C’lik kurutucuda kabuklarını kurutun ardından keskin bir makasla şerit halinde kesin.
  • Bu aşamada tencerenin dibinde kalan yağı ve suyu, imambayıldı ekmeği için kenara ayırın.
  • İmambayıldı kreması için: tencerede kalan tüm malzemeyi robota yerleştirin ve karıştırın. Ardından bir süzgeçten geçirerek sıkma torbasına alın ve dolapta soğutun.
  • Ekmek için: Bir kapta ılık imambayıldı suyuna mayayı ekleyin, 2-3 dakika dinlendirerek aktif hale getirin. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip karıştırın, hamur haline geldiğinde iyice yoğurun.
  • 700 gr halinde ayırın ve 20 dakika dinlendirin. Ekmek kalıbını yağlayın, form verilen ekmek hamurunu kalıba yerleştirin ve 3 kat mayalanana kadar ortalama 90 dakika dinlendirin. 190°C fırında 25 dakika pişirin.
  • Sebze diagonaller için: İç kısmı alınmış domatesi ve biberi diagonal şekillerde, porsiyon başına 7 adet kesin. İmam bayıldı suyunda soğanları haşlayın.
  • Patlıcan tozu için: 500 g’lık patlıcanların kabuklarını ile ince dilimleyin. 30 saniye haşlayın ve kağıt havlu ile kurutun. Kuruyuncaya kadar kurutucuda kurutun ve baharat öğütücü yardımı ile toz haline getirin.
  • TABAKLAMA: Ekmeği dikdörtgen şeklinde dilimleyip üzerine diagonal çizgiler attıktan sonra tavada kızartın. Servis tabağına yerleştirdiğiniz ekmeğin üzerine sırasıyla patlıcan külleri, imam bayıldı kremasını, sebze diagonalleri, patlıcan noriyi yerleştirin. Üzerine patlıcan tozunu serpin ve servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi
89B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi
56B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
32B Görüntüleme

Yorumlar (18)

Simin Akosman
· 29.12.2020

Ellerinize sağlık,super bir tabak tam fine dining

Uzman Maksut Aşkar bu yorumu beğendi
Maksut Aşkar
· 29.12.2020

✌️👍👍😅

İnci Dinek
· 29.12.2020

Bunu denicem sef ✌️

Uzman Maksut Aşkar bu yorumu beğendi
Maksut Aşkar
· 30.12.2020

😇👏

Nilgün İnhanlı
· 31.12.2020

Galiba güzel bir reçete. Emeğinize sağlık. Denemek gerek.

Uzman Maksut Aşkar bu yorumu beğendi
Maksut Aşkar
· 01.01.2021

🙏👏🤩